Közösség

11 órája

Érseléndiek a Medve-barlangnál

BN-összeállítás

Még augusztusban tartották a bibliahetet Érselénden, melynek záróistentiszteletén a lelkipásztor nagy örömhírt közölt: a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően a részt vevő gyerekek, valamint az őket elkísérő szüleik részt vehetnek egy kiránduláson a Medve-barlanghoz.
A megígért kirándulásra a nyári vakáció utolsó előtti napján, azaz szeptember 7-én került sor. A bibliahetes gyerekekhez és kísérőikhez csatlakoztak a gyülekezet tagjai és a jankafalvi ifjak is, így egy 50 fős csapat indult útnak azon a szombat reggel. A barlang bejáratánál egy kis nyújtózásra, uzsonnázásra és fotózkodásra is volt idő, míg a bemenetelre várakoztak. Majd a kirándulók előtt megnyílt a barlang bejárata, s beléphettek a hatalmas földalatti térbe, ahol a cseppkövek és medvecsontok látványa, valamint a tárlatvezetésen hallottak csodálattal töltötték el a csapat apraját és nagyját. A barlangból kijőve árusok bódéi között ereszkedtek le a buszhoz, majd a helyi múzeumot is felkeresték. A sok régi tárgyat a gyerekek nagy élvezettel mustrálták, az idősebbek pedig nosztalgiázva, régi szép emlékeket felidézve sétálgattak végig a termeken és az udvaron.
Hazafelé Félixfürdőn is megálltak megcsodálni a tavirózsát és a tündérrózsát. A szép időben kellemes sétát és egy kis fagyizást, az esti hazaindulás előtt pedig egy közös pizzázást is beiktattak a programba. Szép lezárása volt ez a kirándulás a bibliahétnek és a nyári vakációnak is – vallják a résztvevők, akik ezúttal is köszönetet nyilvánítanak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatásért és a lehetőségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában