Közösségi programok

2024.09.03. 09:07

Fekete-Körös-völgyi Magyar Napok a hétvégén

Együttműködve a történelmi egyházakkal és a helyiekkel, az RMDSZ Bihar megyei szervezete idén XI. alkalommal rendezi meg a Fekete-Körös-völgyi Magyar Napokat. A továbbiakban a részletes programot közöljük.

Szeptember 6., péntek, Várasfenes: 17 óra – néptáncosok gyülekezője a polgármesteri hivatalnál; 17.30 – néptánccsoportok felvonulása a kultúrházig; 18 – Fekete-Körös-völgyi Magyar Néptánctalálkozó a kultúrház udvarán (érköbölkúti Csorgó, berettyószéplaki Bodzavirág, köröstárkányi Százszorszép, magyarremetei Kéknefelejcs, biharszentjánosi Szentjánosbogarak, székelyhídi Zajgó, csokalyi Fényes, nagyszalontai Toldi, szalárdi Pitypang, szentjobbi Vadvirág Népdalkör).

Szeptember 7., szombat, Kisnyégerfalva: 9 óra – Térségi Tulipán Kupa focibajnokság a labdarúgópályán.

Szeptember 7., Köröstárkány, a színpadi előadások, programok helyszíne a kis focipálya: 9 óra – bográcsfőző verseny, 11 – ünnepi istentisztelet, konfirmandusok találkozója, Sebestyén László Ede lelkipásztor könyvének a bemutatója a református templomban, 12.30 – zenés felvonulás a település utcáin a Szarvasi Fúvószenekarral, 13 – Jó ebédhez szól a nóta, 14 – a Tulipán Kupa és a bográcsfőző verseny eredményhirdetése, 15 – Hogyha jó a kedved – a nagyváradi M. M. Pódium Színház előadása, 16 – örökzöld slágerek és operettek az M. M. Pódiummal, 17 – a Százszorszép Néptáncegyüttes és Óbis Kinga műsora, 18 – Dancs Annamari, 19 – Győzike-koncert, 20 – a Szarvasi Ifjúsági Zenekar műsora, 21 – Kondori Betyár Rock-koncert, 22 – Insect-koncert.

Szeptember 8., vasárnap, Belényes: 16 óra – ünnepi istentisztelet és egyházi kórusok találkozója a református templomban, 17.30 – szeretetvendégség, 19 – a Zsiskú János-szórványdíj átadása a kultúrotthonban, 19.10 – Bányavirág, a Szigligeti Színház előadása. 

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában