Kellemetlenség

2024.09.03. 08:30

Kártérítést követelnek az elcserélt csomagok miatt az utasok

Az elmúlt hétvégén tértek haza Antalyából és Hurghadából Nagyváradra azok a turisták, akiknek a csomagjait augusztus 24-én, az induláskor cserélték el.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Véget ért a kellemetlenséggel induló nyolcnapos nyaralás azoknak az utasoknak, akik augusztus 24-én este indultak el különböző célállomásokra, és a két repülőgépre rossz csomagok kerültek fel: az Antalyában leszálló turisták a Hurghadába utazók poggyászait kapták meg, és fordítva. Az utazók az elmúlt szombaton szálltak le a váradi reptéren, a Törökországban nyaralók közül többen azt nyilatkozták, hogy csomagjaikat nagy késéssel kapták meg. Érkezéskor magyarázatot kértek a reptéren dolgozóktól, valamint írásos panaszt és kártérítési igényt nyújtottak be, hiszen a hiányzó csomagok miatt több mindent kellett vásárolniuk.

A portálunknak nyilatkozó olvasónk a szerencsésebbek közé tartozott, hiszen a család augusztus 26-án, hétfőn délután kapta meg csomagjait, viszont néhányan szinte a nyaralás utolsó napjaiban vehették át a bőröndjeiket. Egy kétgyermekes családnak például augusztus 28-ról 29-re virradóan szállították ki a csomagjait, mikor már csak két nap maradt a nyaralásból. Ott tartózkodásuk alatt körülbelül 600 eurót költöttek ruhákra és egyéb szükséges holmikra. Többen kisgyermekkel utaztak, akiknek tejport kellett venni, és a kezelés alatt állók a gyógyszereket kellett ott beszerezzék.

A váradi repülőtér vezérigazgatója, Răzvan Horga múlt héten a csomagcserét követően azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a hibát próbálták hamar orvosolni, és a poggyászokat elküldték a megfelelő helyekre, ahova már augusztus 25-én, vasárnap meg kellett érkezzenek. Ahogy már írtuk, a Törökországba utazók leszálláskor észlelték a csomagok hiányát, ezt követően kitöltötték a szükséges formanyomtatványokat, megjelölve a szálláshelyet is, hogy tudják, hova kell kiszállítani a csomagokat, amint azok megérkeznek a török repülőtérre. Viszont az ezzel foglalkozó cég csak késéssel tudta kézbesíteni a poggyászokat a különböző helyeken elszállásolt utasoknak. Voltak olyanok is, akik taxival mentek vissza a reptérre, hogy hamarabb megkapják a bőröndöket.

A nyaralás véget ért tehát, a turisták szombaton érkeztek haza, kompenzációként pedig belépőket kaptak a Nymphaea aquaparkba, azok pedig, akik a reptér parkolójában hagyták autóikat, nem kellett kifizessék a parkolódíjat. Többen viszont inkább kártérítést kérnek.

Răzvan Horga ezzel kapcsolatban elmondta, hogy minden panaszt megvizsgálnak, és lehetséges, hogy kártérítést kapnak az utasok, de minden esetet külön kell elemezniük. Hozzátette, hogy a csomagcseréhez több tényező is hozzájárult: az egyik az, hogy a késések miatt a reptéren egyszerre négy gép is volt (kettő Antalyába, egy Hurghadába, egy pedig Bukarestbe indult), valamint egy meghibásodott repülő is. Továbbá nagy nyomás nehezedett a dolgozókra a légitársaságok részéről, amelyek minél hamarabb el akarták indítani járataikat. Az is közrejátszott a helyzet kialakulásában, hogy jelenleg nem minden csomagokkal kapcsolatos tevékenységet felügyel a váradi reptér, ők csak a tényleges berakodást végzik, az utasfelvételt (check in) és a beszállást a Román Repülőtéri Szolgáltató intézi. A vezérigazgató hozzátette, hogy az ügyben adminisztratív vizsgálat folyik, és egyúttal intézkedéseket tettek annak érdekében, hogy az ilyen jellegű hibák többet ne fordulhassanak elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában