Látogatás

1 órája

Marcel Ciolacu a Nokian Tyres nagyváradi gyárába látogatott

Agerpres

A magánszektorral való partnerség a biztos út Románia fejlődéséhez - jelentette ki pénteken a Nokian Tyres nagyváradi gyárába látogató kormányfő.
'Jövőre már Romániában gyártott gumiabroncsokat vásárolhatunk! Lenyűgöző, amit a nagyváradi Nokian gyárban láttam, egy nappal a 650 millió eurós beruházás hivatalos átadása után, amelyhez a kormány 100 millió euró állami támogatással járult hozzá! Ez a legmagasabb színvonalú létesítmény, ahol az idei év végére 300 alkalmazott dolgozik majd, 2025-re pedig 500-ra nő a számuk; és nyugati bérszínvonalon fizetik őket' - írta Facebook-oldalára Marcel Ciolacu.
A kormányfő szerint a magánszektorral való partnerség a biztos út Románia fejlődéséhez, emiatt a kormány határozottan támogatta ezt a beruházást. Véleménye szerint az Oroszországból Romániába áttelepített finn vállalkozás emeli az ország nemzetközi hírnevét az itt gyártott és a világ minden tájára exportált termékekkel. 'Meggyőződésem, hogy a Nokian sikere más nagybefektetőket is hazánkba vonz majd' - fűzte hozzá Ciolacu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában