Óvoda

3 órája

„Szafaris” filagóriát avattak az oviban

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Egy régi álma vált valóra csütörtök délben a nagyváradi 30-as napközi 47. számú tagóvodája közösségének azáltal, hogy egy „szafaris” filagóriát avattak az udvaron, ahol ezentúl különféle szabadtéri játékokat, ünnepségeket, műhelybeszélgetéseket lehet szervezni. Az óvodában egy vegyes magyar csoport is működik, a Méhecske, huszonhárom gyermekkel, akikkel Elekes Anna és Biró Sára óvodapedagógusok foglalkoznak. A 35 ezer lej költségvetésű projektet a 2022–2023-as tanévben kezdeményezte az intézmény Pro Amicii elnevezésű egyesülete. Az ötletet felkarolta az aradi Önkéntesek Vára Egyesület, ugyanakkor a szülők is beszálltak a kiadásokba, valamint más szponzorokat is találtak.

Az ünnepségen jelen volt Antonia Nica alpolgármester, Georgeta Bara és Tankó Zita tanfelügyelő, Ioana Ruge intézményvezető és Mirela Ioja épületfelelős is. Ortodox rítus szerint felszentelték a létesítményt, majd ünnepi gondolatok hangzottak el a fő kedvezményezettek, vagyis az ovisok jelenlétében. Tankó Zita kora gyermekkori nevelésért és elemi oktatásért felelős tanfelügyelő lapunknak azt nyilatkozta: örömmel tett eleget a meghívásnak, mert a látottak is azt bizonyítják, hogy magas szintű oktatói-nevelői tevékenység zajlik az ügynevezett tagozatos óvodákban is. A szülők nem csalódnak tehát, ha ilyen óvodákba íratják a gyermekeiket, mert a magyar óvónők lelkiismeretes munkát végeznek a többségi közegben. Jelen esetben is látszik, hogy mennyire fontosok számukra a gyermekek, hiszen még arra is odafigyelnek, hogy természetközeliséget varázsoljanak a tömbházak közé – fogalmazott Tankó Zita.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában