Látogatás

2024.09.04. 08:16

Székkutasra látogattak a réviek

Székkutas Csongrád megyében, Orosháza és Hódmezővásárhely között terül el. A település története a messzi időkbe nyúlik viszsza. 1950-ig Hódmezővásárhely része volt, ez idő során fokozatosan, az itt élők áldozatos munkájával és kitartásával egy minden tekintetben fejlődő és virágzó községgé nőtte ki magát. Azóta önálló településként éli mindennapjait, de a Hódmezővásárhellyel meglévő múltbeli szoros szálak egy gyümölcsöző jövő lehetőségeit is magában rejtik. Az idei, háromnapos falunapi program részeként pénteken este a Jump Rock Band lépett színpadra, majd utcabál zárta a napot. A vendégek és a vendéglátók közös vacsorán találkoztak, ahol a házigazdák nevében Szél István polgármester és Rostás Péter alpolgármester, míg a Sebes-Körös menti csoport nevében Hasas János révi alpolgármester mondott köszöntőt. 

A jelenlévők megtudhatták többek között, hogy az anyaországi településnek októbertől Szabó Emese személyében új polgármestere lesz, hiszen Szél István három mandátum után idén már nem indult el a tisztségért, valamint azt is, hogy jövőre ünneplik majd a testvértelepülési szerződés aláírásának 25 éves évfordulóját. A két település közötti együttműködés még 1996-ban indult, amikor egy erdélyi kirándulás alkalmával az anyaországiakat révi családoknál szállásolták el. A kapcsolat aztán tovább fejlődött, mígnem 2000. április 21-én testvértelepülési szerződést írtak alá Réven. A VIII. Főtéri Falunap szombati napján a Murgács Kálmán Művelődési Ház Udvarán az Ízek udvarával indult a program, majd kiállításokat nyitottak meg a Művelődési Ház nagytermében. Többek között a vásárhelyi Halasiné Dúzs Julianna amatőr festő képei, Horváth Barna írógépgyűjteménye és Labádi Sándor gyűjtő tárgyai mellett Sipos Sándorné székkutasi képei, Vígh Viktor ördöglakatjai és a Székkutasi Olvasókör kézimunka szakkörének anyaga volt látható. A szombati nap színpadi programjai minden korosztálynak kínáltak szórakozási lehetőséget. A résztvevők a Murgács Kálmán Nóta Klub műsorát, a Traubi, a Kiscipő és a Black II Black Zenekar koncertjeit élvezhették. A megjelenteket délután Szél István polgármester köszöntötte és átadta Székkutas Községi Önkormányzat díszpolgári címeit Horváth Pálnénak és Tóth Lajosnak. A réviek szombat délelőtt ellátogattak a szentesi fürdőbe is. Vasárnap az Erkel Ferenc utcai lovaspálya telt meg a helybéliekkel és a távolabbról érkező vendégekkel, érdeklődőkkel a VIII. Főtéri Falunap és XX. Lovasnap alkalmából. A nap a Hódmezővásárhelyi Fejes Kutyaképző Iskola bemutatójával indult, de volt lovas caroussel és csikósbemutató is. A lovasnapot Szél István polgármester nyitotta meg, majd Csocsesz fellépése következett. A délután hátralévő részében megkezdődtek a kétfordulós akadályhajtás versenyszámai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában