6. IDF

2 órája

Tájékoztatót tart Váradon a Magyar Táncművészeti Egyetem

Forrás: Szigligeti Színház

Sajtóanyag

Tájékoztatót tart október 12-én 17 órától a budapesti Magyar Táncművészeti Egyetem a Szigligeti Színház páholyelőcsarnokában. Az esemény a 6. Infinite Dance Festival off-programjai között szerepel. Az érdeklődők részletesen megismerkedhetnek az Egyetem képzési portfóliójával, illetve információt kapnak az MTE 2025 tavaszára tervezett, nagyváradi kihelyezett felvételi eljárásnak részleteiről. A terv szerint nemcsak az Egyetem Tanulmányi Igazgatósága tart információs előadást, de megszólal egy jelenlegi és egy volt, jelenleg a nagyváradi Szigligeti Színház művészeként dolgozó hallgató is. A nagyságrendileg egy órás tájékoztatón bemutatják, milyen lehetőségeket kínál a Magyar Táncművészeti Egyetem a jövő táncművészeinek már 10 éves kortól, részletesen ismertetve a különböző szakirányokat (klasszikus balett, moderntánc, magyar néptánc, modern társastánc, színházi tánc és divattánc), szó lesz továbbá a felvételi követelményekről is. A cél, hogy a tájékoztató végére minden érdeklődő számára világossá váljon, milyen feltételek mellett, hol és mikor felvételizhet a Magyar Táncművészeti Egyetemre Nagyváradon. Várunk mindenkit, aki a táncművészet iránt érdeklődik, legyen szó gyerekről, szülőről, tánctanárról, társulatvezetőről, vagy bárkiről, aki többet szeretne megtudni a Magyar Táncművészeti Egyetem képzéseiről.

A tájékoztatót követően minden résztvevőt szívesen látunk vendégül az este 19 órától kezdődő Táncgálára a Szigligeti Színház nagyszínpadán, amelyen a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakos hallgatói, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus és kortárs balett, illetve néptánc szakos diákjai lépnek fel. Kérjük, részvételi szándékukat szeptember 30-ig jelezzék a szigligeti.pr@gmail.com címen, megjelölve a résztvevők számát mind a tájékoztatón, mind pedig az előadáson való részvételt illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában