Vízhiány

2 órája

Továbbra is zavaros a vízhelyzet Micskén

Illusztráció

BN-összeállítás

Portálunkon is írtunk arról, hogy napokig víz nélkül voltak a Vámosláz községhez tartozó Micske falu lakói. Megszólaltattuk Diós Emőke alpolgármestert, aki elmondta, hogy reményei szerint szerdára visszaáll a szolgáltatás az egész faluban. Később jelezte, hogy kedden délután már megint nem volt víz a településen. Szerettük volna megtudni, hogy szerdán végül visszaállt-e a vízszolgáltatás a faluban, de azon a napon már sem Diós Emőkét, sem George Bezi polgármestert nem tudtuk elérni telefonon. Az általunk megkérdezett micskei lakosoknál volt víz, de ők nem tudták megmondani, hogy mi a helyzet az egész faluban. Mindenesetre az általunk megkérdezett lakos beszámolója szerint az iskolában és az óvodában volt víz. Hozzátette, hogy a szolgáltatás azt követően állt helyre, hogy megjelentek a sajtóban a hírek a micskei vízhiányról, de azóta sem folyamatos: az iskolában, az óvodában, a bentlakásban és a hálózatra kötött ANL-tömbházban az elmúlt napokban csak reggeltől délután körülbelül négy óráig volt víz, onnantól kezdve másnap reggelig megint nem.

Mint korábban Diós Emőkétől megtudtuk, George Bezi polgármester jelezte, hogy tervbe van véve egy új kút fúrása, amelyből Királyi és Szentlázár falvakat lehet majd ellátni. Ez annál is fontosabb beruházás lenne, mivel a nyári szárazság is sújtotta a környéket, az idei aszály miatt egyszerűen elpárolgott a víz a tárolóból. Ha megvalósulna az új kút fúrása, akkor a meglévőknek már csak Micskét és Vámoslázt kellene kiszolgálniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában