Vádemelés

2024.09.04. 14:15

Vadászpuskával lőttek kutyákra

Két férfi ellen emeltek vádat, miután egyikük vadászpuskával lőtt két kutyára Harangmező (Hidișelu de Sus) külterületén még 2022 szeptemberében. Az állatok közül az egyik elpusztult, a másik megsérült. A másik férfit bűnrészességgel vádolják, miután az elpusztult állat tetemét autóval az erdőbe vitte, ahol el akarta rejteni.

Illusztráció

BN-összeállítás

Az eset közel két éve, 2022. szeptember 21-én történt, amikor a két férfi autóval a biharszenteleki (Sântelec) roma kolónia közelében lévő legelőre ment. Az autó tulajdonosa egy adott pillanatban elővette 12 mm kaliberű vadászpuskáját, és rálőtt egy, a környéken tartózkodó kutyára. A kilencéves eb gazdája, egy helybéli lakos később átadta a rendőrségnek az ólomsörétet, ami megsebesítette az állatot.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított ugyanaznap és ugyanott több kiskorú gyermek jelenlétében lelőtt egy másik keverék kutyát is, amelyik el is pusztult. Az állat tetemét a jármű platójára dobták, majd a „vadászt” kísérő személy elvitte azt, és a közeli erdőben rejtette el. Később a rendőrök lefoglalták a használt vadászpuskát és további két fegyvert. A gyanúsított bevallotta, hogy az esetet megelőzően már más kutyákkal is végzett. A férfinek az állatok megölése és megsebesítése mellett még engedély nélküli fegyverhasználat miatt is felelnie kell a bíróság előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában