Világnap

2 órája

Zöld fénnyel világítják ki a váradi városházát

Forrás: PMO

Zöld fénnyel fogják kivilágítani a nagyváradi városháza épületét szeptember 21-én, szombaton este 20 órától, ezzel csatlakozva a világszintű Light Up For Mito elnevezésű kampányhoz. Ez a kezdeményezés a Mitokondriális Betegségek Világhétének része, amely szeptember 16. és 22. között tart.
Ezen a napon a mitokondriális betegségek szimbolikus színével, zölddel világítják meg az épületeket és műemlékeket. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet ezekre a ritka betegségekre, amelyek befolyásolják a szervezet számára szükséges energiatermelésért felelős mitokondriumok működését. A nagyváradi önkormányzat is csatlakozik Románia és a világ más városaihoz, hozzájárulva a korai diagnosztizálás fontosságának tudatosításához, és a betegségekben szenvedők támogatásához.
A mitokondriális betegségek a test számos létfontosságú szervét és funkcióját érintik, például a szívet, az agyat és az idegrendszert. Világszerte 5000 emberből egy szenved ilyen betegségben, és az olyan kampányok, mint a Light Up For Mito, célja a nyilvánosság tájékoztatása és az érintettek életminőségének javítása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában