Közlemény

2 órája

Aszfaltoznak a bihari körgyűrűn

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint az első aszfaltréteget öntik az épülő bihari körgyűrűn, így a teljes munkálatok több mint 60 százalékát elvégezték már. Ezzel párhuzamosan egyéb infrastrukturális jellegű dolgokkal is foglalkoznak, úgymint a betonárkoknak és a pallóknak a kiöntése. Ugyanakkor folytatják a balasztréteg lefektetését a mellékutakon. Ami a kerékpárutat illeti, ennek is a nagy része elkészült már: a balasztréteget szintén lefektették, és következik a többi asztaltréteg.

Mint ismeretes, a projekt részét képezi a Hegyközpályi és a bihari körgyűrű közti 3,1 kilométer hosszú összekötőút is. Ennél a zúzottkő réteget fektették le, illetve egyes részeken, úgy az úttesten, mind a bicikliúton, a balasztot is. A bruttó 66,3 millió lej értékű beruházás kivitelezésével 2023 őszén a Dumexim és a Consorzio Stabile EBG Group alkotta konzorcium lett megbízva. A megvalósítási időszak tizennyolc hónap. A finanszírozást európai uniós pénzforrásokból biztosítják, a 2021–2027 közötti Regionális Operatív Program keretében, valamint a megyei költségvetésből. A bihari körgyűrű megépülte után remélhetőleg gördülékenyebb lesz majd a gépjárműforgalom Nagyvárad Margitta és Szatmárnémeti felé vezető kijáratánál, csökkeni fog a balesetek száma a 19-es országúton, és a légszennyeződés Bihar községben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában