Repülő

2 órája

Átszervezik a román légitársaságot

ERDON-összeállítás

A román légitársaság átszervezési eljárásának keretében bezárnak tizenkét jegyirodát, beleértve a nagyváradit is, továbbá négy Airbus A318-111 repülőgépet is eladnak. A váradi mellett megszűnik a jászvásári, a konstancai, a bukaresti, a brassói, a Botoșani-i, a nagybányai, a temesvári, a marosvásárhelyi, a szucsávai, a szebeni és a szatmárnémeti iroda. A döntést a több éve tartó pénzügyi gondok miatt volt kénytelen meghozni az állami vállalat vezetősége.
A 2006-2007-ben vásárolt négy repülőgépet egy brit cég – a 3Top Aviation Services Limited – fogja megvásárolni. Ez a cég használt repülőgépek beszerzésével foglalkozik.
A Profit.ro szerint a TAROM a közelmúltban vásárolt egy A320-214 repülőgépet, amely korábban India legnagyobb légitársasága, az IndiGo tulajdonában volt. A TAROM román légitársaság 1954-ben alakult, 2010 óta a SkyTeam szövetség tagja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában