Eskütétel

3 órája

Beiktatták Demián Zsoltot, Margitta megválasztott polgármesterét

Szőke Ferenc

Margittán október 26-án zajlott le a június 9-én megválasztott polgármester és az önkormányzati képviselők eskütétele, beiktatása. A Bihar megyei Prefektúrát Fenesi Tibor képviselte, és ügyelt a törvényesség betartására. A beiktatási ceremónia keretében a rangidős tanácsos, Árkosi Antal szólította sorra eskütételre az önkormányzati képviselőket, végül Demián Zsolt polgármestert, aki a választók felé megfogalmazott üzenetében „emberközpontú önkormányzatot” ígért a következő négy évre. 

Mint ismeretes, az RMDSZ támogatói történelmet írtak a júniusi voksoláson Margittán, hiszen azon túl, hogy magyar polgármester fogja vezetni a várost, kilenc önkormányzati képviselőt juttattak be a helyi tanácsba, mellyel megvan az egyszerű többség. Erre közvetlenül a rendszerváltás után volt példa, de később összezártak a többi párt szavazói és fordult a helyzet. Legutóbb 2004-ben volt kilenc magyar képviselője a városnak, amikor Pocsaly Zoltán lett a polgármester. Utána hatra csökkent a számuk, innen sikerült most „visszahozni” azt, hogy ismét kilenc helyi tanácsosa legyen az RMDSZ-nek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában