Munkálatok

2 órája

Folytatódik a Szálka patak elterelése

Zajlik a Szálka patak elterelése a nagyváradi Eurobusiness II Ipari Parkban – írja közleményében a polgármesteri hivatal.

Forrás: ADLO

BN-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) és a váradi polgármesteri hivatal közös döntése volt, hogy elterelje a Szálka patakot a II. számú ipari park déli és nyugati részéről, hogy hasznosítandó telkek szabaduljanak fel. A polgármesteri hivatal közleménye beszámol arról, hogy a munkálat két hónapja zajlik, és ebben az időszakban a 2,50 méter átmérőjű fémcsövek 46 százalékát, összesen 979 méternyi vezetéket fektettek le. Ezzel egyidejűleg a következő szakaszok földmunkáit végzik. A csövek 10 százaléka még csak ezután érkezik a helyszínre, és az elkövetkező napokon fogják lefektetni azokat. Tekintettel a kedvező időjárásra, és arra, hogy a munkálat gyors ütemben halad, várhatóan jóval a kivitelezési határidő lejárta előtt, akár már december közepére befejeződhet ez a munkálat. A közleményben tájékoztatnak arról is, hogy a közeljövőben elterelik a forgalmat a teherforgalmi terminál bejáratához, amelyet maximum két héten át nem az Anghel Saligny utca felől, hanem a szomszédos telkeken kialakított ideiglenes útról lehet majd megközelíteni. A munkálatokat a Madlev Cons, a Flodor Transcom és az Urban Construct Transilvania cégek által létrehozott konzorcium végzi, a beruházás 5 millió lejbe kerül, a kivitelezési időszak 9 hónap.

Forrás: ADLO

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában