Tanügy

2 órája

"Iskolakóstolót" tartottak az állatok világnapján

ERDON-összeállítás

Az állatok világnapja alkalmából a Szent László Római Katolikus Líceum tanítónői iskolakóstolót tartottak az óvodások és érdeklődő szüleik számára. Szent Ferenc nap előestéjén különböző kreatív műhelyek alakultak ki az osztálytermekben, ahol állatos fejpántokat díszíthettek ki a gyerekek, színes kígyók készültek, a sünikék tüskéi kerültek a helyükre a szorgos kezecskék segítségével. Az iskolások házi kedvenceiket hozták el erre az alkalomra mindenki nagy örömére. A ketrecek rácsai megnyíltak és meg lehetett simogatni a nyulat, tyúkot, hörcsögöt, macskát, kutyát vagy eledelt is lehetett szórni a madárkáknak. Míg a folyosón a gyerekek lelkes rajongása hallatszott, addig a szülők a kápolnában hasznos információkat kaphattak Konrád Katalin igazgatónőtől, illetve Oros Roland atyától, az iskola lelki vezetőjétől az iskolába lépés fontosságáról, illetve az intézmény sajátosságairól. 

Ezt követően a program a díszteremben folytatódott, ahol Tankó Zita tanfelügyelő is köszöntötte az iskolába készülő ovisokat és szüleiket. Szabó Emese óvónő meghívására Zámboriné Laskai Ildikó írónő három mesekönyvét is bemutatta, melyek a Mesék a ház körül, Állati történetek és az Állatsorsok címmel láttak napvilágot. A kötetek tartalmából ismerhettek meg szemelvényeket a jelenlévők a negyedikes tanulók előadása által, melyet Bajusz Beáta és Molnár-Gál Sarolta tanítónők készítettek elő. A szerző is felolvasott egy mesét a hallgatóságnak, majd a kötetek dedikálására került sor. Az iskolát látogató ovisok ezek után felszabadultan vették birtokba a dísztermet, boldogan szorongatták magukhoz a plüssállatkákat és minden bizonnyal ezentúl bátrabban lépik át az iskola küszöbét. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában