Tárlat

Tegnap, 8:39

Kiállítás a nagyváradi várban

Fotó: Vigh László Miklós

Naiv festőművészeti kiállítást nyitottak meg október 17-én, csütörtökön a nagyváradi várban a tizenegyedik alkalommal megszervezett Országos Naiv Művészeti Fesztivál keretén belül. A tárlaton, amely december végéig látogatható, 25 művész 104 alkotása tekinthető meg, ezek a művek betekintést nyújtanak a naiv művészet kifejező világába. A kiállításmegnyitón részt vett Mircea Stroe, a Romániai Naiv Művészek Egyesületének elnöke, Ionuț Ciorba, a Nagyváradi Városi Múzeum igazgatója, Augustin Țărău, a kiállítás kurátora és Ramona Novicov műkritikus. 

Fotó: Vigh László Miklós

A kiállított művekben különböző hatások fedezhetők fel, a realizmustól az impresszionizmuson át a szürrealizmusig és a posztmodernizmusig, de zseniálisan integrálva, megőrizve ezáltal az alkotások a naiv művészetre jellemző gyermeki és hiteles jellegét. A tárlat a Romániai Naiv Művészek Egyesülete szervezésében jött létre, az esemény partnerei Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Körösvidéki Múzeum, a Bihar Megyei Kulturális Központ és a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (Visit Oradea), illetve más helyi kulturális szervezetek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában