Ajánló

2 órája

Könyvbemutató: Sírkabaré

Forrás: vasarhely.ma

Sajtóanyag

Sírkabaré címmel jelent meg Székely Szabó Zoltán legújabb kötete. A kiadványban az úzvölgyi katonatemető 2019. június 6-án kezdődő kálváriájának forrásértékű dokumentumanyagait (újságcikkek, jegyzetek) gyűjtötte össze Székely Szabó Zoltán a magyar és a román sajtóból, ezáltal átfogó, részletes összefoglalót hozva létre arról a baljós napról, valamint annak előzményeiről, utóhatásairól és következményeiről. Természetesen ebből a kötetből sem hiányzik – mint a címből is sejthető – a szerző sajátságos, egyedi humora.
Székely Szabó Zoltán színész, újságíró, író, humorista a kolozsvári BBTE magyar–angol szakán, majd a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben szerzett diplomát. Ezt követően egy évtizeden át a sepsiszentgyörgyi Állami Magyar Színház színésze volt. 1987-ben emigrált Nyugat-Európába. Bécsben taxisofőrként dolgozott, de a színi pályát sem adta fel, emellett kultúraszervezőként, rendezőként, szerkesztőként tevékenykedett. Az 1990-es évektől a Bécsi Napló szerkesztőbizottsági tagja, 1993 és 2002 között a bécsi Európa Club évkönyveinek szerkesztője. Színházszervezői munkásságáért az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Bánffy Miklós-díjával tüntették ki 2008-ban.
A Polgári esték rendezvénysorozat keretében megvalósuló könyvbemutatóra 2024. október 9-én, szerdán 18 órától kerül sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ (Ezredévi emléktér/P-ța Libertății 40. szám) múzeumtermében. A rendezvényen közreműködik Hajdu Géza színművész. A szervezők és a szerző minden érdeklődőt szeretettel vár az eseményre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában