Közbeszerzés

13 órája

Újabb aluljárók építésére keresik a kivitelezőket

A nagyváradi önkormányzat meghirdette a Sztaroveszky/Magheru út és annak folytatásaként a Fő utca felújítási munkálatainak közbeszerzési eljárását. A munkálatok során két közúti aluljárót is kell építeni.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Két fontos, Nagyvárad mobilitását fejlesztő és a város arculatát javító projekt pályázati felhívását tette közzé a helyi polgármesteri hivatal az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP). A Sztaroveszky útnak, valamint a Fő utcának a Petőfi parktól a vasúti főpályaudvarig tartó szakaszának a felújítása összesen közel 160 millió lejbe fog kerülni áfa nélkül, legalábbis ennyi a két projekt becsült költségvetése. A pályázatok benyújtási határideje 2024. november 21., délután 15 óra. A pályázatokat az egységes közbeszerzési informatikai rendszerbe (SICAP) kell feltölteni.

Első körben a Sztaroveszky út újul majd meg, írja a polgármesteri hivatal közleménye. Az elképzelések szerint a Sztaroveszky út, a Fő utca, a Brașovului és a Louis Pasteur utcák kereszteződésében egy közúti aluljárót építenek, ezzel biztosítani lehet majd a külön sáv kialakítását a buszok és villamosok számára. Továbbbá felújítják az útburkolatot, megnövelik a gyalogosfelületeket és a járdákat, valamint kerékpársávokat is kialakítanak. A projekt keretében megújul a Sztaroveszky úti kis tér is, korszerűsítik a villamos- és buszmegállókat, rehabilitálják a közműhálózatot, valamint utcabútorokat, szemeteskukákat, kerékpártárolókat helyeznek ki. A villamos-felsővezeték tartóoszlopait és a lámpatesteket is kicserélik. A közúti aluljáró teljes hossza lehajtókkal együtt 340 méter lesz, magának az aluljárónak a hosszúsága 102, a magassága pedig 4,5 méteres. A második etap munkálatai a Fő utcának a Petőfi park és a vasúti pályaudvar közötti szakaszát foglalják majd magukban. Itt szintén épül egy közúti aluljáró a pályaudvar előtti övezetben, ami lehetővé teszi majd azt, hogy a villamosoknak és a buszoknak külön sávjuk legyen. Ennek az aluljárónak a teljes hossza lehajtókkal együtt 566 méter lesz, maga az aluljáró pedig 380 méter. A 4,5 méternél magasabb járművek ez esetben sem fognak tudni behajtani az aluljáróba. 

Forrás: PMO

A projekt előirányozza a vasútállomás előtti terület átalakítását is: a közúti aluljáró feletti köztéren és a Bukarest téren egy intermodális közlekedési csomópontot alakítanak ki, ahol találkozik a vasúti, a villamos-, a busz- és a taxis közlekedés. Szintén ennek a munkálatnak a keretében alakítanak ki gyalogos övezetet a főpályaudvar előtt, a leendő aluljáró fölött, továbbá felújítják a Fő utca útburkolatát és járdáit, és ugyancsak korszerűsítik a villamos- és buszmegállókat, kicserélik a felsővezeték-tartó oszlopokat és a lámpatesteket, valamint utcabútorokat, szemeteskukákat és kerékpártárolókat helyeznek ki. A két projektet uniós finanszírozásból akarja megvalósítani az önkormányzat, ezért a tender úgy van meghirdetve, hogy az infrastrukturális beruházások mellett mindkét pályázat keretében a város vásárol tíz-tíz elektromos buszt is. További információk a www.e-licitatie.ro honlapon, a részvételi nyilatkozat száma CN1074417/17.10.2024.

Forrás: PMO

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában