Osztályozó döntő

2024.05.29. 17:00

Bihar FC: már tart a visszaszámlálás

A váradi klub ingyenes utazási lehetőséget biztosít szurkolói számára az osztályozó döntőjének első mérkőzésére, Győrödre.

Forrás: facebook.com/CscGhiroda

Jósa Attila 

A győrödi Emilian Pavel Stadionban június 1-jén, szombaton 18 órától megrendezésre kerülő Győröd-Szőlőtelepi CSC – Bihar FC mérkőzésre a nagyváradi klub partnerével, a BMW Toursszal közösen ingyenes autóbuszos szállítást biztosít minden szurkoló számára, akik támogatni szeretnék a piros-kék alakulatot. Regisztrálni ma délután 14 óráig a Whatsapp mobiltelefontos alkalmazásban a 0742-735-423- as számon, valamint a bogdan.bordas@fcbihororadea.ro e-mail címen lehet. A buszok szombaton 13 órakor indulnak a Bodola Gyula Stadiontól Győrödre, a meccsre a jegyeket is a Bihar FC biztosítja. 

A szombati ellenfélről 

Temes megye legeredményesebb harmadosztályú csapatának meglepetésre ebben a szezonban a Győröd községet és a hozzá tartozó Szőlőtelep falut képviselő alakulat bizonyult. A Győröd-Szőlőtelepi CSC az 1. helyen végzett az alapszakaszban a III. Liga 7. csoportjában, 12 győzelem, 4 döntetlen mellett két 2 vereséggel 40 ponttal és 53–21-es gólaránnyal. A bánságiak megőrizték vezető helyüket a felsőházi rájátszás küzdelmei után is, 5 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség volt a sárga-kékek mérlege, amivel további további 18 pontot szereztek. A Filiaşi ACSO csapatával, amelyet az FC Bihar egy, a hosszabbítás 111. percében szerzett góllal ejtett ki múlt szombaton az osztályozó elődöntőjében, a Győröd-Szőlőtelepi CSC ötször is megmérkőzött ebben az idényben: az alapszakasz során 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán és 4–2-es vereséget szenvedett idegenben, a helyzet viszont változott a rájátszásban, ahol a Temes megyeiek mindhárom párharcot megnyerték az oltyánok ellen (4–0, 3–1 és 4–3). A kiscsapat az osztályozó elődöntőjének első mérkőzésén hatalmas meglepetésre idegenben, a Temesvári Electrica Stadionban 2–0-ra legyőzte a bánáti foci zászlóshajóját, a Temesvári Politehnicát, így a hazai pályán elszenvedett 1–0-ás vereség után története eddig legfontosabb párharcára készülhet a Bihar FC ellen. 

A visszavágón a Poli büntetőt is hibázott, így Paul Codrea, a temesváriak vezetőedzője érthető módon csalódottan nyilatkozott a lefújást követően: „Szerintem a jobb csapat esett ki. Már az odavágón is volt öt-hat hatalmas helyzetünk, annak ellenére, hogy nem játszottunk túl jól. A mai meccset meg inkább hagyjuk is. Sajnos a futball néha kegyetlen, igazságtalan, de ezt el kell fogadnunk. Nem hibáztathatom a játékosaim, ma fantasztikusak voltak. Soha nem láttam még tőlük akkora odaadást, mint ezen a meccsen. A csapatnak van jövője. Nem könnyű megemészteni, de talán ez a vereség segít nekünk a jövőben. A sportban néha szükség van egy kis szerencsére is.” „Ez egy édes vereség volt, ami a döntőbe juttat minket. Sajnos ma nem játszottunk jól, a Poli jobb volt nálunk, megérdemelt a győzelmük. De az odavágón jobbak voltunk, többször is betaláltunk, és végül mi kvalifikáltuk magunkat a döntőbe” – nyilatkozta Sorin Bălu, a Győröd-Szőlőtelepi CSC trénere a liga2.ro internetes oldalnak. 

A Poli elleni visszavágón a győrödiek a következő öszszeállításban léptek pályára: T. Ciocan (Mosoarcă, 78.) – A. Ilie, Butnăraşu, Stupu (Hecskó, 46.), Vasluian – Mancaş, Jichici (D. Pop, 46.), G. Precup, A. Popovici (Datcu, 78.) – Trandu, Buţu (Bulza, 72.). A csapatban több tapasztalt labdarúgó is szerepel, Hecskó Mihály korábban a Temesvári Ripensia és a Poli színeiben a másodosztályban szerepelt, Alexandru Popovici 110 mérkőzést és 10 gólt jegyez az élvonalban a Poli játékosaként, Răzvan Trandu pedig szintén a lila-fehéreket erősítette, de megfordult a Bukaresti Rapid csapatában is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában