Felkészülés

2024.06.25. 18:01

Bihar FC: vége a nyári szünetnek

A másodosztályba való feljutást és a rövid nyári pihenőt követően kedden délben már újra a Bodola Gyula Stadionnál gyülekeztek a Bihar FC labdarúgói.

Jósa Attila 

A játékosok kedden találkoztak először a szakmai munkáért felelős Gustavo Aragolaza technikai igazgatóval, de szintén jelen volt a csapattól menesztett egykori vezetőedző, Florin Farcaş is, akinek továbbra is élő szerződése van a piros-kékekkel. Farcaş elmondta, a veretlenül megvívott idény után méltatlannak érzi a történteket, de bővebben nem kommentálta a váltást, mivel papíron még mindig a klub alkalmazottja. A tavalyi stábból a vezetőedzőn kívül az összes érintett a klub utánpótlás-csapatainál folytatja. 

Új játékosok is érkeztek a váradiakhoz, a Bihar FC-nél folytatja pályafutását az utóbbi évek egyik legeredményesebb Bihar megyei labdarúgója, a korábbi román válogatott Ioan Adrian Hora. A 36 éves csatár a Biharszentandrási Crişul csapatánál töltötte a legutóbbi idényt. Pályafutását a Bihorul Sportiskola csapatában kezdte, ezt követően játszott az Aradi UTA, Besztercei Gloria, Kolozsvári CFR, Marosvásárhelyi ASA, Zsilvásárhelyi Pandurii csapataiban. Utolsó élvonalbeli csapata a Hermannstadt volt, majd 2023 elején alászállt a harmadosztály „bugyraiba”, és a Félixfürdői Lotus, illetve a Biharszentandrási Crişul érintésével végre megérkezett ahhoz a klubhoz, ahol saját bevallása szerint mindig is szeretett volna játszani. A világhálón fellelhető források szerint a csatár 261 mérkőzésen 53 gólt szerzett a román élvonalban, illetve a kupában. 

Szintén Szentandrásról tért vissza a piros-kékekhez Ionuţ Ban, aki tavaly decemberben botrányos körülmények között távozott az egyesülettől. 

A Bihar FC szerkezeti felépítése egy új poszttal is bővült, a csapat menedzsere a továbbiakban az aktív játéktól nemrégiben visszavonult Sebastian Achim lesz, aki a Bihar FC-től 2008-ban távozott a Besztercei Gloriához. „Megtiszteltetés számomra, hogy visszatérhetek a váradi klubhoz. Az volt az álmom, hogy játékosként az élvonalban játszhassak ezzel a csapattal, és most remélem, hogy menedzseri pozícióból lesz erre lehetőségem. A keret kiértékelését az új stáb fogja elvégezni a napokban. Örülök, hogy Hora átigazolása sikeres volt, ő egy fontos játékos lesz számunkra. Ugyanez a helyzet Bannal is, örülök, hogy egyre több nagyváradi érkezik a csapathoz” – nyilatkozta Achim. Jelen volt Gheorghe Ghiţ is, aki a Bihar FC gyermek- és ifjúsági központjának élén váltja Stelian Farcăut. A klub elnöke, George Tătar elmondta, szerdán egy újabb érkezőt fognak bejelenteni, s bár ezt hivatalosan nem erősítették meg, minden jel szerint a legutóbbi idényt a Botosán FC-nél töltő Ioan Filip lehet a szóban forgó játékos.

 A csapat az első szakaszban hazai környezetben készül a másodosztály augusztus eleji rajtjára, majd július 7-én Balmazújvárosba utazik edzőtáborba. Az új érkezők miatt érezhető volt még némi fejetlenség a klub berkein belül, így arról senki nem tudott információkkal szolgálni, milyen felkészülési meccsekkel hangol majd az új idényre a váradi csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában