Díjátadó

2024.06.06. 18:08

Nagyváradon maradt a Bodola Gyula-díj

Tizenharmadik alkalommal adták át a Bodola Gyula-díjat az RMDSZ Sas-palotabeli székházában.

Jósa Attila

A díj odaítélésével a fiatal, tehetséges, és nem utolsósorban magyar nemzetiségű labdarúgókat igyekeznek ösztönözni a fejlődésre. Az RMDSZ Sas-palotabeli székházában csütörtök délelőtt megtartott díjátadó ünnepségen Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. 

„Ez egy szimbolikus elismerése annak, ami a pályán történik. Szeretnénk példaképeket kiemelni a fiatal magyar labdarúgók közül, akikre felnézhetnek a korosztályukon belüli társaik, hiszen eredményeikkel bizonyítják, hogy érdemes kimozdulni a számítógép mögül. Másrészt ez a díjátadó jelképes ápolása is egyfajta kultusznak. Bodola Gyula egy olyan személyisége volt a váradi sportéletnek, melyre mind a mai napig büszke lehet ez a város, nem véletlen, hogy annak idején mi kezdeményeztük, hogy a váradi stadion az ő nevét viselje” – mondta Szabó Ödön. 

Az idei győztes kilétét Rácz Szabolcs, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének sportért felelős ügyvezető alelnöke fedte fel. A szakmai zsűri választása Budai Máté Lajosra, a Nagyváradi CAO-NAC 19 éves labdarúgójára esett, így ő vehette át a Nagyváradi AC egykori legendás támadójáról elnevezett díjat és a mellé járó oklevelet. Ezt követően Boros Péter, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület titkára méltatta a fiatal labdarúgót. 

A példaképek fontossága több alkalommal is elhangzott a díjátadón, kérdésünkre Budai Máté elmondta, számára a magyar válogatott egykori csatára, Szalai Ádám jelentette az etalont. „Az a szenvedély, amivel ő játszott, az mindig nagyon tetszett, az Ausztria elleni 2016-os Eb-gólja életem egyik legszebb élménye.” 

A duplázó CAO-NAC (tavaly Bóné Dávid kapta a díjat) edzője, Lukács Imre elmondta, sokat lépett előre a klub a tavalyi idényhez képest. „Szeretnénk a Várad környéki magyar gyermekeket is összegyűjteni, és beépíteni ifjúsági csapatainkba, majd később a nagyokhoz is, ez a stratégiánk egy fontos része.” 

Névjegy 

Budai Máté Lajos 2006. január 1-én született Zilahon. Eddigi pályafutása során megjárta a Nagyváradi Viitorul és a Nagyváradi Bihar FC csapatait is, de a zöld-fehérek színeiben nyújtotta a legjobb teljesítményt. A CAO-NAC csapatának tagjaként, alapembere volt a 2023–2024-es idényben a megyei ifjúsági bajnokságot megnyerő gárdának, de a zöld-fehér együttes felnőtt csapatában is lehetőséget kapott a bizonyításra. A felnőtt és az ifjúsági bajnokságban 1516 percet töltött a pályán, s gólerős játékkal hálálta meg a bizalmat, miután 15 találattal ő volt a bajnokcsapat házi gólkirálya. A CAO-NAC edzője, Lukács Imre Róbert szerint Budai gyors, gólerős, nagy munkabírású csatár, akiben hatalmas potenciál van, így nem véletlenül kapott játéklehetőséget a felnőtt csapatban. Remek szezont tudhat maga mögött, hiszen megyei bajnoki címig menetelt az U19-es gárdával, ahol a zöld-fehér csapat gólkirálya volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában