Labdarúgás

2024.07.25. 19:55

Csak kapufáig jutott a Bihar FC

Két győzelem után szerdán mindössze egy gól nélküli döntetlenre futotta a váradiak erejéből a negyedosztályú Belényesi Bihorul elleni felkészülési mérkőzésen.

Jósa Attila

A váradiak technikai igazgatója, Gustavo Aragolaza még keresi a csapatát, a belényesiek ellen csak két játékost nevezett a csapatba azok közül, akik a múlt szombati, Újszentesi CSC elleni mérkőzésen a kezdőcsapatban kaptak helyet. Az első gólszerzési lehetőség a friss szerzemény, a hivatalosan még be sem mutatott kolumbiai Ober Alamanza előtt adódott, aki 12 méterről lőtt, Bodea, a vendégek kapusa lábbal hárított. Nem késett a belényesiek válasza, Goilan okos passzát Bartha szúrta kapura, Accinelli magabiztosan fogta a labdát. Négy perccel később a Bihorul jobbhátvédje, Copil éles szögből a rövid sarkot vette célba, lövése a kapufán csattant. Az első félidő hajrájában a váradiak voltak aktívabbak, a FC Bihar három nagy lehetőséget is elpuskázott ebben a periódusban: Gîdea 14 méterről túl gyengén lőtt, majd Alamanza a felső kapufára fejelt, végül S. Jurj csak kevéssel célzott a rövid sarok mellé. A támadójátékkal elégedetlen Gustavo Aragolaza a félidőben hat játékost cserélt le, csak a kapust és a hátvédeket tartotta a pályán. A csereként beállt labdarúgók közül Andrei Moga volt a legaktívabb, az 50. percben a hosszú sarok mellé helyezett, öt perccel később pedig Tincăut hozta kihagyhatatlan helyzetbe, de a csatár a kapu mellé gurított. A folytatásban Chiriţoiu kihagyott helyzete borzolta a kedélyeket, a mérkőzés utolsó helyzete pedig ismét Moga nevéhez fűződött, a fiatal középpályás a kapufát találta el a 86. percben. A 0–0 után a vendégek tűntek elégedettebbnek, ami nem meglepő, hiszen a negyedosztályú Belényes úgy távozott kapott gól nélkül a Bodolából, hogy Vlad Silaghi vezetőedző mind a 20 játékosát bevetette, beleértve a 2007-es és 2008-as születésű juniorokat is. A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését a nagyváradi Cristian Lupuţ által edzett Zilahi SCM ellen játssza a Bihar FC szombaton. Az időpontot még nem véglegesítették, de valószínűleg 18 órától rendezik a találkozót. A csapatok két 60 perces félidőt játszanak majd, a belépés ingyenes. A Bihar FC augusztus 3-án, szombaton 11 órakor a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii ellen debütál hazai pályán a másodosztályban. A mérkőzést a DigiSport és a Prima Sport élőben közvetíti.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion. 
Bihar FC – Belényesi Bihorul 0–0. 
Bihar FC: R. Accinelli – S. Cucu D. Giafer, L. Pizzo, L. Ioviţă – R. Gunie, V. Calugher – Ad. Gîdea, Ober Alamanza, G. Gitye, Sg. Jurj. Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza. 
A második félidőben pályára lépett R. Bob, D. Cociuba, A. Nica, R. Farcaş, D. Sala, A. Cherman, A. Moga, A. Chiriţoiu és L. Tincău. Belényes: F. Bodea – C. Copil, D. Laza, S. Oşvat, R. Tirla, R. Ember, C. Habakuk, A. Lezeu, N. Goilean, R. Bartha, Fl. Pop. Vezetőedző: Vlad Silaghi. 
Csereként beállt: A. Jurcuţ, O. Nicolae, C. Dan, Vl. Degău, D. Uşvat, C. Bercea, L. Niculuţ, S. Cornea és A. Fărcanea. 
Vezette: Valentin Zah, Alex Beleneşi és Daniel Leuca.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában