Vetítés

2024.07.15. 17:49

Sokan ültek fel a nosztalgiavonatra

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Újra vetítették múlt pénteken Nagyváradon A Hajrá, Románia! – Az aranygeneráció története címet viselő dokumentumfilmet, amely a román labdarúgás legsikeresebb 20 évét eleveníti fel. A mintegy 200 érdeklődő részvételével zajló, vetítést megelőző közönségtalálkozót a Körösvidéki múzeum igazgatója, dr. habil. Gabriel Moisa moderálta, vendégei pedig a korábbi két remek csatár, Florin Răducioiu és Ion Vlădoiu voltak. A két sztár válaszolt a közönség kérdéseire, majd fotózkodás és autogramosztás következett. 

„Nagyon közel voltunk az elődöntőhöz 1994-ben. A Svédország elleni negyeddöntőben három kedvező pillanatunk is volt, amit nem használtunk ki: hátrányból egyenlítettünk, vezetést szereztünk, majd a svédek kihagyták az első büntetőt. Sajnos a büntetőpárbaj előtt teljes volt a káosz a csapatunkon belül, és ez sokba került” – emlékezett Răducioiu. 

Bármi mást is tettem a pályafutásom során, a 147 gól, amit 390 mérkőzésen szereztem a román és a német bajnokságban, teljesen másodlagosak, az emberek a mai napig a karrierem e szerencsétlen pillanatára emlékeznek” – mondta Ion Vlădoiu, aki Svájc ellen közvetlenül a pályára lépése után piros lapot kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában