Megnyitó

2024.07.11. 18:01

Új küzdősportteremmel bővült a szűkös nagyváradi paletta

Két hónapos intenzív munka után, szerdán ünnepélyes keretek között új edzőtermet avatott a Nagyváradi King do-Lions Sportklub.

A szerző felvételei

Jósa Attila 

Az új terem, melyet a kempo, a cselgáncs és a taekwon-do szakosztályok használnak majd a jövőben, a Bodola Gyula Stadion szomszédságában, a Szent László utcában található. Az elmúlt évtizedekben számtalan sportolásra alkalmas létesítmény szűnt meg Nagyváradon, ezért is volt örömteli a sportklub ez irányú törekvése. A 192 négyzetméteres, öltözőkkel, mosdókkal, edzői irodával felszerelt teremben korábban egy cipőgyár üzemelt. 

Tulkos Rómeó elnök kérdésünkre elmondta, kényszerhelyzetben volt a King do-Lions, mivel az elmúlt években a nagyváradi 16-os számú Általános Iskolában edzettek, de a tanintézmény sportterme hamarosan teljes átalakuláson megy majd át egy megnyert pályázatnak köszönhetően, így mindenképpen időszerű volt a költözés. 

Tulkos szerint az új edzőterem legnagyobb előnye, hogy mostantól a sportolók sokkal rugalmasabb időbeosztással edzhetnek. A terem megnyitóján részt vettek szülők, edzők, sportolók, valamint Pető Dalma, a Nagyváradi Crişul igazgatója. A két klub szoros együttműködést ápol, ennek kapcsán Pető egy emlékplakettet kapott. Az együttműködés eredményeképpen olyan sportolók, mint Karina Mihuţa, David Sferle, Denisa Cotuţ, Răzvan Cotuţ a King do-Lionsban nevelkedtek, majd átkerültek a Crişul kempo szakosztályába, és ma már Európa- és világbajnoki érmekel büszkélkedhetnek. 

 

Jelen volt a népszerű K1 és MMA „harcos”, Lungu Sándor is, akinek gyermekei a Crişul judo szakosztályába járnak, ahol Ioana Hanaş edzi őket. Tulkos köszönetet mondott a szponzoroknak, Cosmin Valeának és Manuel Seleşnek, a szülőknek és az Amatto Zaharia által vezetett Román Kempo-szövetségnek, akik nélkül nem sikerült volna ilyen rövid idő alatt „tető alá hozni” az új létesítményt. A megnyitó zárásaként a 3 szakosztály sportolói egy rövid, de látványos bemutatóval készültek az érdeklődőknek

„Rendkívül boldogok, hálásak és motiváltak vagyunk. Ez a csarnok központi edzőhelyet biztosít majd a Bihar megyei román kempo-válogatott sportolóinak is. Szeretettel várjuk a harcművészetek szerelmeseit egy olyan családias környezetben, ahol nemcsak a motorikus képességeiket fejleszthetik, hanem fegyelmet és komolyságot is tanulhatnak egy nagyon jól képzett stábtól!” – zárta gondolatait Tulkos Rómeó.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában