Sport

2024.08.13. 18:28

Nívós együttesek jönnek az Antonio Alexe Emléktornára

A lassan hagyományosnak mondható emléktornára a Kolozsvári UB-T, a lengyel Slask Wroclaw, valamint a bosnyák KK Igokea fogadta el a meghívást.

Szakács Dávid 

Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata a nyári felkészülési időszakban két kisebb tornán vesz részt az idei versenyszezon hivatalos kezdete előtt. Az első megmérettetésre augusztus 30. és 31. között kerül sor Debrecen. A Vörös Oroszlánok a Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olajbányász, a házigazda Debreceni EAC, illetve a felvidéki Spišskí Rytieri SNV (Igló) ellen mérkőznek meg. Egy héttel a debreceni kiruccanást követően, Cristian Achim legénysége hazai környezetben fogadja a Kolozsvári UB-T, a lengyel Slask Wroclaw, valamint a bosnyák KK Igokea együtteseit az Antonio Alexe Emléktorna keretein belül. A kolozsváriakkal a VSK U utoljára a Nemzeti Liga döntőjében futott össze. A Slask a lengyel bajnokság előző idényében a harmadik helyen zárt, illetve szerepelt az EuroKupában, ahol az UB-T a negyeddöntőig jutott. Az Igokea Bosznia-Hercegovina legkiemelkedőbb gárdája, miután az utóbbi öt évben négy bajnoki címet zsebelt be hazájában. Mindkét minitornát egyenes kieséses rendszerben játsszák, az elődöntőket az első napon, míg a kisdöntőt és a finálét másnap rendezik. A piros-kékek az idei szezon első hivatalos meccsét a Bajnokok Ligája-selejtezőjében vívják majd Antalyában (Törökország) a skót Caledonia Gladiators ellen szeptember 17-én. Amennyiben a Vörös Oroszlánok sikerrel vennék az első akadályt, a selejtezőkör elődöntőjében a PAOK Szaloniki (görög) ellen játszanának, míg a döntőben a Petkimspor (török), a Heroes den Bosch (holland) és a Cholet Basket (francia) valamelyikével. A váradi klub jegypénztárai a Nagyvárad Arénánál és a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodánál augusztus 15. és 16. között zárva lesznek. Akik kosár- vagy úszóbérletet szeretnének vásárolni ebben a két napban, azok kizárólag online szerezhetik be az Eventbook.ro platformján keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában