Sport

2024.09.03. 17:27

Elhúznák idén a kolozsváriak nótáját

Rendhagyó helyszínen, a Nagyváradi Állami Filharmónia nagytermében mutatta be az új idényre készülő keretét a VSK U kosárlabdacsapata.

Forrás: oradea.ro

Jósa Attila 

A debreceni barátságos torna trófeájának elnyerése után és az új szezon első mérkőzései előtt a Nagyváradi VSK U kosárlabdázói és munkatársai hétfőn este ünnepélyes keretek között, a Nagyváradi Állami Filharmónia színpadán mutatkoztak be a klub leghűségesebb szurkolói előtt. Elsőként Cristian Achim edzőt szólították a színpadra, aki rögtön kiemelte, hogy rég nem volt ekkora változtatás a keretben, hét új játékos is érkezett a nyári szünet alatt, így egy kissé tart az első meccsektől, mivel a játékosok még nincsenek összeszokva. „Nem lesz könnyű dolgunk, éppen ezért szükségünk lesz a folyamatos támogatásotokra” – üzente a szurkolóknak Achim. 
Ezt követően a Nagyváradi VSK U elnöke, Şerban Sere ünnepélyes beszédében bejelentette, hogy Radovan Markovic segédedzőt, a Vörös Oroszlánok egykori játékosát beiktatják a Hírességek Csarnokába, ahol nagyváradi klub történetének legfontosabb játékosai kapnak helyet. Az első, aki bekerült a Hírességek Csarnokába, Antonio Alexe volt 2019-ben, a tragikusan fiatalon elhunyt klaszszis mellett Martin Zeno, Will Franklin, Andjelko Mandic, Nemanja Maric, Sean Barnette és Cristian Achim részesült ebben a megtiszteltetésben az évek során. A teremben ennek apropóján kivetítettek egy klipet, amelyben Cristian Achim edző, a klub szurkolói és támogatói is köszöntötték a hárompontos dobások egykori koronázatlan királyát, de a rövidfilmben az egykori játékostársak közül feltűnt Martin Zeno, Daniel Dillon, Nikola Markovic és Bobe Nicolescu jelenlegi csapatkapitány is, valamint a korábbi segédedző, Milan Mitrovic és Şerban Sere. Radovan Markovic láthatóan meghatódva szólt a közönséghez, és elmondta, hogy kedvenc csapata a VSK U, és nem a Partizan Belgrád vagy bármely más csapat a szülőhazájából. 
Ezután a színpadra hívták és bemutatták azokat a játékosokat, akik az új szezonban a piros-kék csapat keretét alkotják majd. Ők a következők: Kris Richard, Donatas Tarolis, Travante Williams, Sayeed Pridgett, Brandon Brown, Kalif Young, Török Rolland, Luca Năstruţ, Bobe Nicolescu, Raul Mureşan, Marian Schmidt, Paulius Petrilevicius, Patrick Tirb és Andrei Topai. Meg kell említeni, hogy az utóbbi kettő fiatal játékos, és a klub saját akadémiájától kerültek a felnőttcsapat keretéhez. Cristian Achim és Şerban Sere is kiemelte, hogy szeretnének a helyieknek is lehetőséget adni, ahogy ez a nyáron megerősített stábbal is történt. Az új idényben Radovan Markovic mellett még egy másodedző segíti majd Cristian Achim munkáját Karsai Dávid személyében, aki szintén a VSK U Akadémiáról érkezik. 
Miután a közönség tapsa közepette bemutatták a keretet, néhány játékos röviden szólt a szurkolókhoz. Az első Bobe Nicolescu csapatkapitány volt, aki tizedik idényét kezdi a klubnál. Bobe elmondta, hogy ugyanolyan izgatott, mint az első szezonja előtt, de elszántabb, mint valaha. A kapitányt a nagy visszatérő Török Rolland követte, aki elérzékenyülve hangsúlyozta, hogy „mindenütt jó, de a legjobb otthon”, majd hozzátette, hogy magával hozta azokat a tapasztalatokat, amelyeket azokban a csapatokban szerzett, ahol korábban szerepelt. „Bárhol is játszottam az elmúlt években, mindig azt fürkésztem a bajnokság menetrendjében, mikor játszunk Nagyváradon. Minden alkalommal nagy szeretettel fogadtak a váradi szurkolók, és ezért nagyon hálás vagyok” – mondta Török. 
A nagyváradi kosárlabdacsapat rendezvénye a VSK U okostelefon-alkalmazás bemutatásával zárult, amely letölthető a Google Play és az App Store áruházból. Az applikációban a szurkolók megtalálhatják a csapattal kapcsolatos legfrissebb híreket, és jegyeket is vásárolhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában