Kosárlabda

3 órája

Három év után győztek Kolozsváron a nagyváradi férfi kosárlabdázók

A Nagyváradi VSK U legutóbbi kolozsvári győzelmét a Román Kupa 2020/2021-as kiírásának elődöntőjében jegyezte.

Forrás: U-BT

Jósa Attila 

A VSK U kosárlabdázói vasárnap este 72–61-re nyertek a rivális Kolozsvári U-BT Kolozsvár otthonában a Nemzeti Liga második fordulójában. A piros-kékek így több mint három év után sikerült győzzenek Kolozsváron. Az alacsony színvonalú mérkőzés nagy részében Cristian Achim tanítványai vezettek az eredményjelzőn, de a találkozót mindkét oldalon rengeteg technikai hiba jellemezte. Érdemes megemlíteni a kolozsváriak rendkívül gyenge százalékát a hárompontos dobások terén is. Az egyetemisták egymást alulmúlva 27 kísérletből mindössze egyszer tudtak betalálni távolról, a 3,7 százalékos hatékonyság még ificsapatoknál is ritkán látható gyenge teljesítmény. Ezen a téren a nagyváradiak sokkal jobban teljesítettek, 10 hárompontos dobást értékesítettek 32 próbálkozásból (31%). Kiegyenlített játékkal kezdődött a BT Arénában a mérkőzés, mindkét csapat felváltva vezetett, de az első negyedet már a váradi gárda zárta előnyben, 10 perc után a VSK U 20–16- ra vezetett. 
A második negyed is rengeteg hibával indult, ez volt az a periódus, amelyben a legkevesebb pontot szerezték. A Nagyvárad meglépett az eredményjelzőn, és 33–22- re vezetett, de a félidő utolsó dudaszójáig a Kolozsvár faragott a különbségen. A félidőben 36–30 volt az állás a Vörös Oroszlánok javára. A hazaiak rögtön a szünet után egy 8–0-s sorozatot követően 38–36-ra átvették a vezetést. A váradiak egy gyors időkérés után rendezték a soraikat, és 9 pontot szereztek zsinórban. Richard és Pridgett remek játékára nem volt ellenszere a hazaiaknak, így 30 perc játék után 52–45 volt az állás a VSK U javára. A negyedik negyedben a Kolozsvár remekül kezdett, és egy pontra zárkózott fel két alkalommal is, de Travante Williams és Kris Richard hárompontosaival ismét hét pontra nőtt Achimék előnye. A Kolozsvár nem adta fel, és egész pályás letámadásra váltott, de annak ellenére sem sikerült közelebb kerülniük az eredményjelzőn, hogy a váradiak háromszor is eladták a labdát. 
A VSK U megőrizte előnyét, az utolsó percben már 12 ponttal is vezettek legnagyobb ellenfelük otthonában. A Nemzeti Ligában a piros-kékek számára tökéletesen indult az idény, miután kettőből két győzelemmel áll a gárda a tabella élén. Kris Richard 22 ponttal ismét a csapat legjobbja volt, őt követte Sayeed Pridgett 14 ponttal, Donatas Tarolis 13 ponttal és Travante Williams 8 szerzett ponttal. A másik oldalon egyedül Zavier Simpson nyújtott elfogadható teljesítményt, a légiós 20 pontot dobott. A következő fordulóban a VSK U a Nagyvárad Arénában játszik a Ploieşti Petrolul VSK ellen október 5-én, szombaton 18 órától.

Jegyzőkönyv

Kolozsvári U-BT – Nagyváradi VSK U 61–72 (16–20, 14–16, 15–16, 16–20). 
Kolozsvár, BT Aréna, 3500 néző. U-BT: Hervey 13, Simpson 20, Salin 1, Hankins 12, Măciucă 9, Mejeris 4, Miron, P. Richard, Mokoka 2. Vezetőedző: Mihai Silvăşan. 
VSK U: K. Richard 22, Tarolis 13, T. Williams 8, Brown 3, Petrilevicius 6, Pridgett 14, Young 2, Nicolescu 4. 
Vezette: Laurenţiu Grigoraş, Alin Faur és Şerban Raşoga.
Szövetségi megfigyelő: Doru Vinaşi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában