Kosárlabda

2024.09.12. 17:21

Nem volt egy súlycsoportban a VSK U a nagyszebeniekkel

A Nagyváradi VSK U férfi kosárlabdacsapata a Nagyvárad Arénában nagy különbségű győzelemmel zárta szerdán a felkészülési mérkőzések sorozatát.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A nyári előszezon ötödik és egyben utolsó találkozóján a Nagyszebeni CSU volt a piros-kékek ellenfele. Cristian Achim vezetőedző a Brown, Williams, Nicolescu, Tarolis és Petrilevicius alkotta ötösfogatnak szavazott bizalmat a meccs elején, a Vörös Oroszlánok pedig már az első percekben átvették az irányítást. A váradiak eredményes támadójátékához természetesen az is kellett, hogy az ellenfél ne fejtsen ki túl nagy ellenállást, a szebeni alakulat a felkészülés ezen szakaszában csak árnyéka volt a korábbi évek ütőképes együttesének. Tíz perc után 27–12 volt az állás a váradiak javára. A második negyed is hasonló mederben zajlott, bár a vendégek egy adott pillanatban tíz pont alá csökkentették a különbséget, egy időkérés után megrázta magát a VSK U, a különbség pedig pillanatok alatt átlépte a húsz pontot. Kalif Young egy támadólepattanó után 53–31-re alakította a félidő végeredményét. 
A második félidőben még jobban kidomborodott a nagyváradiak fölénye, a VSK U a játék minden elemét uralta, Tarolis, Williams és Pridgett révén pedig a látványra is adtak a hazaiak. A negyed végén a Bukaresti Rapidtól szerződtetett Pridgett szerzett kosarat, így a 3. negyed 75–44-es eredménnyel zárult. Az utolsó felvonásban a két csapat legfiatalabb tagjai is lehetőséget kaptak a bizonyításra, így a 2008. november 17-én született Andrei Topai is debütált a hazai csapatban. A fiatal játékos a tavalyi szezonban a saját korosztályában, valamint a másodosztályban is játszott. Alapembere volt az U16-os román válogatottnak, amellyel kvalifikálta magát az Európa-bajnokság B-divíziójának döntő tornájára, és a 7. helyet szerezte meg a végelszámolásnál. Tehetségére korán felfigyeltek, ennek köszönhetően 2018-ban meghívást kapott az egykori NBA-sztár, Tony Parker által szervezett franciaországi nyári táborba is. A szebeniek elleni meccsen a fiatalok sem okoztak csalódást, az utolsó negyedet 20–19-re nyerte a hazai alakulat. 
Végeredmény: Nagyváradi VSK U – Nagyszebeni CSU 95– 63 (27–12, 26–19, 22–13, 20–19). A VSK U összeállítása: Kris Richard, Donatas Tarolis 14, Travante Williams 13, Sayeed Pridgett 18, Brandon Brown 8, Kalif Young 11, Török Rolland 7, Andrei Topai, Paulius Petrilevicius 13, Luca Năstruţ 4, Bogdan Nicolescu 7, Marian Schmidt. 

BL-selejtező: a skótok ellen kezdenek a nagyváradiak 

A váradi kosárcsapat vasárnap utazik el a törökországi Antalyába, ahol szeptember 17-én, kedden játssza a FIBA Kosárlabda Bajnokok Ligája előselejtezőjének első mérkőzését a skót Caledonia Gladiators ellen. Amennyiben a VSK U sikerrel venné az első akadályt, a selejtezőkör elődöntőjében a PAOK Szaloniki ellen játszana, míg a döntőben a Petkimspor, a Heroes den Bosch és a Cholet Basket csapatai közül kerülne ki Richardék ellenfele. A Caledonia Gladiators East Kilbride városának, 75 ezer lakosával Skócia hatodik legnagyobb lélekszámú településének a kosárlabdacsapata. Az 1998-ban alapított klub korábban Edinburgh-ban és Glasgow-ban működött, mielőtt 2022-ben Caledonia Gladiators néven újjáalakult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában