Idény

2 órája

Biztató kezdés a Crişul U18-as férfi vízilabdázóitól

Az U18-as férfi vízilabdázók számára is megkezdődött az idény, a Nemzeti Bajnokság első selejtező tornája a bukaresti Floreasca Uszodában zajlott le.

Forrás: Crişul SK

Jósa Attila

A Nagyváradi Crişul csapata, amelyet Antonio Alexandrescu, Adrian Alexandrescu és Florin |ic edzők irányítanak, négy győzelmet és egy döntetlent ért el. A Crişul legyőzte a Bukaresti 1. Számú Sportiskolát (24–3), a Kolozsvári Viitorult (26–4), a Brassói Coronát (27–2) és a Bukaresti Steauát (10–8), valamint döntetlent játszott a legnagyobb riválisa, a Bukaresti Dinamo ellen (13–13). Antonio Alexandrescu edző elmondta: „Számunkra sikeres torna volt, amelyen elértük a kitűzött célokat. Az egész bajnokságra készülünk, így a játékosok még a terhelési szakaszban vannak. Rögtön indulás előtt reggel 6 órakor volt egy edzésünk, és taktikailag még rengeteg dolgot kell csiszolnunk. A tervünk az, hogy a döntő tornákra legyünk csúcsformában.” 

Nem minden ment gördülékenyen a fővárosi uszodában, aminek Antonio Alexandrescu hangot is adott: „Nagyon rossz szájízzel távoztam a torna légköre miatt. Az edzők, edzők és játékvezetők, valamint a vezetők és bírók közötti kapcsolatokra gondolok, de még a játékosok között is voltak feszültségek. Érezni lehetett az elszántságot, az elkötelezettséget, de mintha mindenki megfeledkezett volna a tiszteletről és a sportszerűségről, amit egymás iránt tanúsítanunk kellene. Nem lenne szabad ilyen ellentéteknek lenniük az edzők között, mert ezek elkerülhetetlenül átszivárognak a játékosokra is. Ez helytelen felfogást alakít ki, és a romániai vízilabda összességében veszíthet emiatt. A torna után úgy döntöttünk, hogy kizárólag a saját utunkat követjük, és mindent megteszünk a céljaink eléréséért.” 

A bukaresti tornán a Crişul keretét az alábbi játékosok alkották: Szilágyi Marcu, Feke Denis, Orsós Roland, Pop Cotuna Adrian, Popa Mihuţa Alex, Soponar Ianis, Nagy Alex, Marinescu Andrei, Luca Silviu, Boros Dávid, Vuşcan Matei, Nagy Benjámin, Popa Flavius, Mérai László és Tokai Márk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában