Győzelem

7 órája

Öt góllal tarolt idegenben a CAO-NAC

A múlt hétvégén végre pontot tett a közel két hónapja tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatára a CAO-NAC labdarúgócsapata.

Forrás: caoradea.ro

Jósa Attila 

A zöld-fehérek legutóbb augusztus 31-én győztek idegenben a Nagyváradi Egyetem FC csapata vendégeként a IV. Ligában. Vasárnap azonban nem hibáztak Waritzék, már a szünetig megnyugtató előnyre tettek szert az újonc Olcsai SK otthonában, és végül magabiztos győzelmet arattak. 

Mindössze negyedóra kellett a váradi csapatnak az első gól megszerzéséhez: Sergiu Ciocan bal oldalról elvégzett szabadrúgására Waritz Ákos érkezett, és megszerezte a vezetést (0–1). Támadásban maradt a vendégcsapat, a 20. percben Jurcuţ remek átadásával Lăsconi lépett ki a védők gyűrűjéből, és a hosszú sarokba lőtt (0–2). A CAO-NAC tovább növelte az iramot, és az elkövetkező 10 percben két újabb gólt szerzett. A 24. minutumban Raul Ardelean visszagurított labdáját Sergiu Ciocan bombázta a kapuba 16 méterről, 4 perccel később ismét Ardelean volt a feladó, remek cselsorozata után Waritz duplázott (0–4). 

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, bár Andrei Haş edző több fiatal játékosnak is lehetőséget adott, így pályára léphetett Florin Vesa, Andrei Şut, Eduard Tămaş és Alex Panc is. A CAONAC több lehetőséget is kidolgozott, de Mario Vesa (61. perc), Andrei Şut (64. perc) és Florin Vesa (70. perc) helyzeteit a hazaiak kapusa, Fleştea hárította. A hajrában a váradiak kitartása meghozta a gyümölcsét, Şut passza eljutott Lăsconihoz, a csatár fordulásból lőtt, Fleştea először még hárítani tudott, de a második próbálkozásnál már tehetetlen volt, amikor Mario Vesa jól érkezett a hosszú saroknál, és az üresen maradt kapuba talált a 88. percben (0–5). A mérkőzés utolsó lehetősége a hazaiaké volt. Bíró Kevin kapásból lőtt 16 méterről, de a labda néhány centivel elsuhant a hosszú sarok mellett, a végeredmény 0–5 maradt.

Megállíthatatlan a Belényes 

A Belényesi Bihorul sorozatban a 10. győzelmét is megszerezte a IV. Liga hétvégi fordulójában, miután kiütéses, 4–0 arányú győzelmet aratott a Mezőtelegdi Foresta elleni rangadón. A bajnokságot két vereséggel kezdő fugyivásárhelyiek a nyolcadik győzelmüket aratták zsinórban, ezzel a második helyen tanyáznak a táblázaton, egy ponttal megelőzve a váradi zöld-fehéreket. A góllövőlistát a fugyivásárhelyi Andrei Şumălan vezeti 18 találattal, aki a réviek ellen megszerezte negyedik dupláját is a bajnokságban, ezen kívül két mesterhármas is szerepel a neve mellett. A képzeletbeli dobogó második fokán Sorin Ban (Foresta) áll 13 góllal, őt Zádori Sebastian (CAO-NAC) és Andrei Iacob (Nagyszalontai Olimpia) követi 11-11 góllal.

Jegyzőkönyv

Olcsai SK–CAO-NAC 0–5 (0–4). 

G.: Waritz Á. (16., 28.), D. Lăsconi (20.), S. Ciocan (24.), M. Vesa (88.) Olcsa: C. Fleştea – L. Sturz, A. Roman-Brînduşe (E. Roman, 53.), F. Treabă, F. Cristea (D. Coraş, 31.) – A. Micula (D. Ştefan, 46.), Bíró K. – P. Popa, C. Balogh (R. Covaci, 46.), R. Birta – R. Stanca. Vezetőedző: Florin Haş. 

CAO-NAC: Balog K. – L. Mănoiu, O. Ienciu, A. Alungi (A. Panc, 73.), S. Mîndrila (V. Naghi, 73.) – C. Jurcuţ, R. Ardelean (E. Tămaş, 59.) – M. Vesa, Waritz Á. (F. Vesa, 46.), S. Ciocan (A. Şut, 59.) – D. Lăsconi. Vezetőedző: Andrei Haş. 

Vezette: Cristian Bologan (Nagyvárad) – Florian Toia (Nagyvárad) és Diana Ilie (Drágcséke) 

Szövetségi megfigyelő: Florin Marian

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában