Büntetések

2 órája

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Fotó: ISU

Büntettek a közúti rendőrök. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei október 7-én ellenőrző akciókat hajtottak végre, amelyek során 87 büntetést szabtak ki összesen 40.065 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként öt jogosítványt és két forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 56-ot gyorshajtás miatt, 13-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt ittas vezetésért, kettőt szabálytalan parkolásért szabtak ki, további 15 szankciót egyéb közúti kihágások miatt adtak.

Jogosítvány nélkül. Egy 15 éves helyi fiatalt kaptak el a rendőrök október 8-án 2.15 óra körül a 795/A megyei úton, Vasandnál (Oșand). A fiatalkorú egy személygépjárművet vezetett jogosítvány nélkül. Eljárás indult az ügyben.

Börtön. Egy 29 éves országosan körözött Vaslui megyei férfit kaptak el a rendőrök október 7-én 19.45 órakor Nagyváradon. A férfit a Dévai Bíróság két év és öt hónap börtönre ítélt jogosítvány nélküli vezetés miatt. A Vaslui megyei férfi a váradi börtönben tölti le büntetését.

Négy gépjármű ütközött össze a Borsi úton
Közúti balesetről értesítették a Bihar megyei rendőröket október 7-én, hétfőn délután. A baleset a váradi Borsi úton történt, négy gépjármű volt érintett, köztük egy mikrobusz is. Az esetet 16.27 órakor jelentették be a 112-es segélyhívószámon. A láncbalesetben egy személy sérült meg, őt kórházba szállították – közölte Alina Fărcuța rendőrségi szóvivő. A mentés és helyszínelés idején a forgalom fennakadásokkal haladt. A rendőrség vizsgálatot indított.

Rövidzárlat miatt füstölt a bank épülete

A váradi nagypiac melletti BCR bankhoz riasztották a Bihar megyei tűzoltókat hétfőn esete 19.35 óra körül, miután sűrű füst szállt fel az épület egyik helyiségéből. A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy nem az épület gyulladt ki, csak a gépházban az egyik kapcsolószekrény kezdett el füstölni rövidzárlat miatt. A tűzoltók eloltották a kisebb tüzet, majd a speciális felszereléssel kiszellőztették a helyiséget. Nem volt szükség az épület evakuálására, személyi sérülés nem történt, és a károk is minimálisak voltak.

Tartálykocsi gyulladt ki Kisbáródnál

Kigyulladt egy tartálykocsi október 8-án, kedden délután Kisbáródnál (Borozel). Az esetet 13.10 órakor jelentették a 112-es segélyhívószámon. A helyszínre az élesdi tűzoltók szálltak ki két autóval. Mikor a sofőr észlelte a tüzet félrehúzott a tehergépjárművel, megállt és lecsatolta a nyergesvontatót. A kiérkező tűzoltók körülbelül öt perc alatt eloltották a lángoló tartálykocsit, ami AdBlue-val, egy színtelen, nem mérgező és nem gyúlékony adalékanyaggal volt feltöltve. A tűz a hátsó kerekeknél csapott fel. Személyi sérülés nem történt.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában