Vetítés

2 órája

Bemutatják a Francis látogatása című filmet

Október 13-án, vasárnap, délután 4 órától a Partiumi Keresztény Egyetem új épületének amfiteátrumában (Sulyok István utca, 14-16. szám) lesz látható a Francis látogatása című film.

BN-összeállítás

A vetítést követően közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket, ahol majd az erdélyi születésű Visky Sámuel rendezőt és a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészét, Varga Klári színésznőt kérdezik a film kapcsán. A film, 2024-ben a Bujtor István Filmfesztiválon elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek (Takács Katalin) és a legjobb látványvilágnak (operatőri munka, díszletterv, jelmezterv) járó díjakat.

Röviden a cselekményről: Az Altmann család befolyásos gyártulajdonos volt az egykor világvárosnak számító Aradon. Ma már csak az 50 éves Magda és édesanyja él itt, elszegényedve és elszigetelten egy kis házban. Francisre várnak, Magda Amerikába kivándorolt bátyjára. Anyjuk tőle reméli a családi vagyon visszaszerzését, míg Magda próbál a sorsa ellen küzdeni. Apró lehetőségeket keres, hogy függetlenedjen anyjától.
Amikor a kis vendéglakásuk új bérlője, egy német operaénekes képtelen a lakbért fizetni, Magda eladja anyja szeretett festményét egy gyűjtőnek, hogy megélhetésüket biztosítsa.

A film időtartama közel 40 perc. A belépés ingyenes, viszont adományokat szívesen fogadnak. Az esemény támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában