Veszélyek kora

2 órája

A háborús helyzet súlyosabb, mint eddig bármikor (videó)

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója háborús, gazdasági és aktuálpolitika kérdésekről beszélt a parlamentben. Menczer Tamás a felszólalásában kiemelte: „a helyzet súlyosabb, mint korábban bármikor.”

MW

Ukrajna a Nyugat jóváhagyását várja arra, hogy mélységi csapásokat hajtsanak végre Oroszországgal szemben, amire az oroszok válasza atomfegyverek bevetése lehet

Forrás: Anadolu via AFP

Fotó: Diego Herrera Carcedo

„A helyzet súlyosabb, mint korábban bármikor” – mondta Menczer Tamás a parlamentben az orosz–ukrán háború kapcsán. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a napirend előtti felszólalásában jelezte, hogy Ukrajna a Nyugat jóváhagyását várja, hogy mélységi csapásokat hajtsanak végre Oroszországgal szemben, amire az oroszok válasza atomfegyverek bevetése lehet – olvasható a Magyar Nemzet tudósításában.

Mindennek ellenére a háborúpártiak ugyanazt mondják, mint korábban, hogy még többe fegyvert és akár katonát kell adni Ukrajnának, de az sem kizárható, hogy a NATO összecsap Oroszországgal, ami egyenlő lenne a harmadik világháborúval és az atomháborúval

– tette hozzá.

Felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a békemissziója során tett egy jelentést az Európai Tanács elnökének, amely szerint a katonai konfliktus intenzitása radikálisan eszkalálódik, továbbá arról is írt, hogy a háborús felek nem akarnak tűzszünetet, csak a külső felek ültethetik őket tárgyalóasztalhoz.

A magyar álláspont változatlan, azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség

– rögzítette Menczer Tamás.

Szót ejtett arról is, hogy a válságok megváltoztatták a gazdasági helyzetet, így az lehet sikeres, aki ehhez alkalmazkodni tud. Leszögezte, hogy Brüsszel kereskedelmi hidegháborút akar, ami Magyarországnak rossz. Ismertette, hogy a helyzetre a magyar válasz a gazdasági semlegesség, ami az uniónál nagyobb, 3-6 százalékos gazdasági növekedést hoz el.

A felszólalása végén a politikus elmondta, hogy hasonlóságot fedezett fel Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter között.

Gyurcsány Ferenc is felhasználta a feleségét a meggazdagodásához, de nem hallgatta le. Ezt is legyőztük, azt is lefogjuk

– fogalmazott.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában