Hazugságok

2 órája

Hónapok óta támadja a rezsicsökkentést Magyar Péter

Magyar Péter hónapok óta következetesen ismételgeti a rezsicsökkentéssel kapcsolatos állításait. A Tisza Párt, ha tehetné, eltörölné a rezsicsökkentést – hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a TISZA párt elnöke

Forrás: MW

Fotó: Flajsz Peter

Érdemes felidézni például azt az interjút, amelyet Magyar Péter nyáron a liberális Magyar Narancs című hetilapnak adott – írja a Magyar Nemzet. 

Magyar akkor arról beszélt, hogy változtatna vagy eltörölné a rezsicsökkentést, ha tehetné. Azt mondta: „tenni kellene valamit” ezzel az intézkedéssel. 

„Az egész rezsicsökkentés jelen formájában egy ordas nagy hazugság” – ezt már a szeptember 29-i „Magyar Infón” mondta a pártelnök, ahol saját magának felvetett gondolatokra reagált. „Jelenleg, ha az átlagot nézzük, a lakossági fogyasztás átlagárát nézzük, akár az áramnál, akár a gáznál, akkor a magyar emberek már többet fizetnek, mint az európai átlag” – mondta néhány mondattal később. 

(A szóban forgó részlet ide kattintva, a 44. perctől látható videón.)

Hazugságát Magyar Péter egyébként hónapok óta következetesen ismételgeti. Ez történt a Komárom-Esztergom vármegyei tiszások találkozóján (a gondolatmenet ide kattintva videón a 30. perctől látható), de egy közelmúltbeli, szentendrei eseményen is arról beszélt: a rezsicsökkentés csak „egy mese”.

Eközben a valóság az, hogy a családok nyolcvan-kilencven százaléka továbbra is rendkívül jutányos áron jut áramhoz és gázhoz a piaci átlagfogyasztás szintjéig. 

Hogy ez pontosan mit jelent egy európai összehasonlításban, arról a nyáron írt a Világgazdaság: a kontinensen Magyarországon a második legkedvezőbb az áram és a gáz ára, csupán Kijevben lehet olcsóbban hozzájutni

A Tisza Párt eközben a vízdíjakon is emelne. A már említett szeptember 29-i „Magyar Infón” a pártelnök arról beszélt, hogy párttársa, Gerzsenyi Gabriella szerint az alacsony vízdíjak miatt kevés a szolgáltatók bevétele, amely miatt problémák vannak az infrastruktúrával.

– A Tisza Párt, ha tehetné, eltörölné a rezsicsökkentést. Ezt bizonyítja, hogy Magyar Péter pártjának EP-képviselője, Lakos Eszter, megszavazta az Európai Parlament Ipar, kutatás- és energiaügyi szakbizottságának a COP 29 éghajlatváltozási konferenciájáról szóló véleményét – írta az MTI-nek kedden eljutatott közleményében Gyürk András, a Patrióták Európáért képviselőcsoport tagja. „A dokumentum támogatói kifogásolják a lakossági energiatámogatások – mint például a rezsicsökkentés – mértékét és azok kivezetésére szólítanak fel. Jóérzésű, valóban a magyar emberekért, családokért dolgozó politikai erő ehhez nem adhatja a nevét” – tette hozzá a képviselő.

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

A Tisza Párt a nagy energiacégek oldalán áll

Azt, hogy a Tisza Párt eltörölné a rezsicsökkentést, az bizonyítja, hogy Magyar Péter pártjának EP-képviselője, Lakos Eszter megszavazta az Európai Parlament ipari, kutatás- és energiaügyi szakbizottságának az ENSZ éghajlatváltozási konferenciájáról szóló véleményét

– írta a Facebook-oldalán Deutsch Tamás EP-képviselő, majd folytatta:

A dokumentum támogatói kifogásolják az olyan lakossági energiatámogatások, mint például a rezsicsökkentés mértékét, és azok kivezetésére szólítanak fel. Gerzsenyi Gabriella nyilatkozatait követően Magyar Péter újabb EP-képviselője bizonyította, hogy ha tehetnék, azonnal eltörölnék a rezsicsökkentést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában