Szeben megye

2024.04.24. 16:29

A rendőrség őrizetbe vette az elektronikus nyomkövetőjét megrongáló férfit

Illusztráció

Agerpres

A rendőrség szerdán őrizetbe vette azt a 45 éves sellenberki férfit, aki összetörte az elektronikus nyomkövetőjét, majd felhívta és megfenyegette feleségét - jelentette be a Szeben megyei rendőrség szóvivője.
Elena Welter tájékoztatása szerint a családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűncselekmények miatt büntetőeljárás alatt álló férfit őrizetbe vették. Ügyében a nagyszebeni ügyészség vizsgálódik.
A Szeben megyei rendőrség korábbi tájékoztatása szerint kedden fogták el a férfit, miután az elektronikus felügyeleti információs rendszer április 23-án 14 óra körül jelezte, hogy a nyomkövetője meghibásodott. Az eszköz jeladója szerint abban az időpontban a gyanúsított az Ilfov megyei Chitilán tartózkodott. Röviddel a riasztás után a férfi felesége jelentette a rendőrségnek, hogy a házastársa felhívta és megfenyegette. A rendőrség intézkedett a védelméről, és országosan körözni kezdték a gyanúsítottat. A sellenberki rendőrök kedd este 23.45 körül fogták el Bongárdon és bekísérték kihallgatásra - derült ki a rendőrség közleményéből.
A férfi halállal fenyegette a feleségét és három gyermekét, ezért kötelezték elektronikus nyomkövető viselésére. Az egy évre szóló távoltartási parancsot április 4-én adta ki a rendőrség. A Sellenberk (Şelimbăr) községhez tartozó Bongárdon (Bungard) lakó nőt április elsején este kért rendőrségi segítséget a férje bántalmazó magatartása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában