Versenytanács

2024.05.16. 12:25

A hatóságok intézkednek a kisebb kiszerelésben, azonos áron forgalomba hozott termékek, illetve a mosószerdrágulás ügyében

Illusztráció

Agerpres

Jelentős előrelépés történt a csökkentett tömegű, de azonos áron eladott termékek ügyében - jelentette ki a csütörtöki kormányülésen Marcel Ciolacu. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a Versenytanács ellenőrzést fog végezni a mosószerek 'indokolatlan' drágulása miatt.
Marcel Ciolacu azt mondta, rejtett drágítást és a vásárlók becsapását jelenti az a gyakorlat, hogy azonos áron, de kisebb kiszerelésben kerülnek a kereskedelembe bizonyos termékek. Ezért az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) közvitára bocsát egy rendeletet, amely előírná, hogy a feldolgozó cégek jól látható helyen tüntessék fel a termék tömegének változására vonatkozó információt a csomagoláson.
Beavatkozásra van szükség a miniszterelnök szerint a mosószerek piacán is, ahol indokolatlan drágulások tapasztalhatók; a jelenséget a Versenytanács fogja kivizsgálni.
Marcel Ciolacu kormányfő már kedden, a Brassóba kihelyezett kormányülés alkalmával beszélt erről. 'A mosószerek ára 25 százalékkal emelkedett. A Versenytanács vizsgálatot fog indítani. Már beszéltem is erről az intézmény elnökével' - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában