Állás

2024.05.30. 16:05

További 2700 állásra lehet versenyvizsgát hirdetni az egészségügyben

Illusztráció

Agerpres

Összesen 2700 egészségügyi állást szabadított fel egy csütörtökön elfogadott memorandummal a kormány, ezek közül a legtöbbet - 861-et - a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórházban hirdetik meg - számolt be a kormányülés után Mihai Constantin. Sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő elmondta, hogy a memorandum országszerte több kórházra, járóbeteg-gondozóra, mentőszolgálatra és egészségügyi igazgatóságra terjed ki.
Közlése szerint a fővárosi Egyetemi Sürgősségi Kórház 861, a kolozsvári Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház 140, a bukaresti Onkológiai Intézet 120, a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház 88 és a bukaresti Klinikai Sürgősségi Kórház 80 állásra hirdethet versenyvizsgát.
Az összesen 2702 felszabadított posztból 310 orvosi, 1221 egészségügyi asszisztensi állás. A fennmaradó 629 posztra egészségügyi kisegítő személyzetet és egészségügyi szakszemélyzetet (gyógyszerészeket, biológusokat, biokémikusokat, orvosírnokokat, statisztikusokat, kutatókat) keresnek.
A kormányszóvivő elmondta, hogy a korábban befagyasztott állások felszabadítása nem növeli meg az állami kiadásokat, mert a finanszírozásuk szerepel az idei költségvetésben. Constantinescu emlékeztetett: januárban és februárban a kormány már felszabadított közel 10.000 állást az egészségügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában