Játéktermek korlátozása

2024.05.28. 07:35

Újabb törvénymódosításokat készül elfogadni képviselőház

Illusztráció

Agerpres

A pénznyerő automaták üzemeltetésének korlátozásával kapcsolatos újabb törvénymódosításokat jelentett be hétfőn Alfred Simonis, a képviselőház ügyvivő elnöke.
A politikus emlékeztetett arra, hogy egy nemrégiben elfogadott jogszabály kitiltotta a játéktermeket a 15 ezer lakosnál kisebb településekről. A törvény előírásait azonban ki lehetett játszani egy polgármesteri igazolással, amely szerint az adott település lakossága meghaladja a 15 ezer főt. De akadnak olyan 15 ezer lakosnál kisebb települések is, ahol a tiltás ellenére még zavartalanul működnek játéktermek.
Emiatt Simonis tájékoztatása szerint hétfőn a parlament cikkelyenként elfogadta a büntető törvénykönyvet módosító tervezetet, ami bűncselekménynek minősíti a lakosság számát meghamisító polgármesteri igazolás kiállítását és a pénznyerő automaták kitiltására vonatkozó rendelkezés megsértését. A jogszabályjavaslat ugyanakkor nagyon világosan meghatározza a közigazgatási-területi egység fogalmát.
A politikus szerint a törvénymódosítások elfogadása 'újabb csapást' jelent majd a romániai szerencsejátékiparra, mert a segítségével sikerül majd maradéktalanul felszámolni a játéktermeket a 15 ezer lakosnál kisebb településeken. Annál is inkább, mert a jogszabály hatálybalépése után a rendőrök is ellenőrizhetik pénznyerő automatákat működtető cégeket - tette hozzá.
A tervezetről kedden lesz végszavazás a képviselőházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában