Új elnök

2024.06.26. 17:17

Elena Lasconi, miután Nicolae Ciucă gratulált megválasztásához: a párbeszéd híve vagyok

Agerpres

Elena Lasconi, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) újonnan megválasztott elnöke szerdán közölte, hogy telefonon gratulált neki Nicolae Ciucă, a szenátus és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
'Igen, felhívott Ciucă tábornok, gratulált, én meg nagyon megköszöntem. Ő szeretne beszélni velem, fogunk is beszélni, én a párbeszéd híve vagyok, de döntéseket nem egyedül fogok hozni, mert ezt a diktátorok teszik, nem a vezetők' - nyilatkozta Lasconi a Digi24-nek.
Az új pártvezető úgy értékelte, udvarias gesztus volt Nicolae Ciucă részéről, hogy gratulált neki. Arról is beszélt, hogy az USR 'erőltetett' szövetsége a Népi Mozgalom Párttal (PMP) és a Jobboldal Erejével sokak elégedetlenségét váltotta ki.
Kijelentette, a hárompárti szövetség csak az európai parlamenti és a helyhatósági választásokra szólt, jelenleg már nem áll fenn, de jómaga mindig párbeszédet fog folytatni a jobboldali érzelmű alakulatokkal.
Câmpulung Muscel város polgármesterét, Elena Lasconit szerdán választotta meg az USR elnökévé a párt tagsága.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában