Évzáró műsor

2024.06.28. 17:45

Népdalcsokrok Partiumból, Erdélyből és Moldvából

A nagyváradi Motolla énekegyüttes évzáró műsorát tartotta meg június 27-én a Szent László Napok keretében. Az ünnepi rendezvényen népdalcsokrok hangoztak el Partiumból, Erdélyből és Moldvából.

A szerző felvétele

P. Nagy Noémi

A Slash Light Kulturális Művészeti Egyesület meghívására a Motolla énekegyüttes válogatott népdalokból olyan műsort állított össze, mely egész éves tevékenységükbe nyújtott betekintést. A megjelenteket az egyesület nevében Viktor József operaénekes köszöntötte, majd bemutatta a fellépőket. Mint elmondta, a Motolla énekegyüttes 2018-ban alakult a ma már a Bihar Megyei Kulturális Központ égisze alatt működő Francisc Hubic Művészeti Népiskola magyar népi ének szakán tanuló énekesekből. Az énekegyüttes magjai köré minden évben csatlakoznak újabb énekesek, így már több generáció is együtt tud „motollázni”. Az énekegyüttes vezetője dr. Brugós Anikó, akitől megtudtuk, hogy az évzáró műsor összeállításakor mindig nehéz helyzetben vannak, hiszen mindenki meg akarja mutatni, hogy mit tanult ebben az évben, és mindenki ragaszkodik kedvenc dalaihoz. A csütörtöki alkalmon így minden fellépő – Bacsó Ágnes, Bacsó Eszter, Herman Róza, Krupár Luca, Nagy Dorka-Fanni, Nagy Lilla, Pusztai Sára – két-két népdalcsokrot adott elő, legkedvesebb dalaikat énekelve el. Brugós Anikó kiemelte, hogy az énekegyüttes ezen az alkalmon nem teljes, hiszen két tagjuk, Darabont Gréta és Kristály Viola vizsgáikra készülnek. A műsor során bihari, Alsó- és Felső-Tisza vidéki, nyírségi, kalotaszegi, mezőségi, Küküllő menti, gyergyói, gyimesi és csángó népdalok csendültek fel. Az egyéni előadások mellett közös éneklésre is sor került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában