Rendelet

2024.06.29. 13:19

Szabályozta a kormány az iskolai térfigyelő kamerák felszerelését

Illusztráció

Agerpres

Bizonyos feltételek mellett az iskolákban felszerelhetők térfigyelő kamerák - írja elő egy pénteken elfogadott sürgősségi kormányrendelet.

A kormány sajtóirodájának közleménye szerint a közoktatási és a felsőoktatási törvényt módosító jogszabály előírásának célja az erkölcsi/magatartási szabályokat sértő vagy azok megsértésére ösztönző viselkedés - szóbeli, fizikai, érzelmi erőszak, zaklatás - megelőzése az oktatási intézményekben.

A rendelet szerint a térfigyelő kamerák felszereléséről az iskola vezetősége dönt a szülők, a nagykorú diákok és az intézmény alkalmazottainak beleegyezésével. Rendkívüli helyzetekben, amikor jelentős számú panasz érkezik iskolai erőszakos cselekményekre, a kamerák telepítéséhez elég tájékoztatni az érintetteket az intézkedésről.

A kamerákat a tantermekbe, az iskolaépületre, a folyosókra, az étkezdékbe és dísztermekbe, a bentlakások közös használatú helyiségeibe, illetve a tornatermekbe is fel lehet szerelni, kivéve az öltözőket és a mosdókat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában