Szavazatok

2024.06.11. 17:21

Érdekességek a Bihar megyei polgármester-választásokon

Született néhány érdekes eredmény a Bihar megyei polgármester-választásokon, ezek közül szemlézünk az alábbiakban.

BN-összeállítás

Száz százalékkal nyerte Bihar megyében a polgármester-választást négy jelölt, az RMDSZ-es Kócza István Érbogyoszlón, a csehek és szlovákok képviselője, Lasak Benedek Sólyomkőváron, továbbá két liberális jelölt Belényesirtáson és Rényben, lévén, hogy mindegyikük egymaga szállt versenybe a tisztségért. Ott, ahol verseny volt a jelöltek között, a liberálisok közül a legjobban Farcaș Delia szerepelt, aki a szavazatok 93,1 százalékával nyerte meg a polgármesteri tisztséget Drágcsékén. A szociáldemokrata polgármesterjelöltek közül Cazan Florin-Aurel nyert a legnagyobb fölénnyel, a szavazatok 91,11 százalékát kapta meg Céckén.

Az RMDSZ-esek általában nagy, illetve nagyon nagy fölénnyel nyerték meg a polgármester-választást, de közülük is kiemelkedik Bátori Géza, aki, ahogy mondani szokás, „kirobbanthatatlan” a borsi polgármesteri székből: az elöljáró ezúttal 95,38 százalékos aránnyal nyert újabb mandátumot a határközségben. Voltak települések, ahol igen szoros eredmények születtek, ezek közül is a legtöbb figyelmet a székelyhídi voksolás kapta. De nagyon kevés volt a különbség Szászfalván is, ahol a liberális párti jelölt 563, míg a második helyezett PSD-s jelölt 551 voksot kapott. Illyén a PSD-s jelölt nyert 693 szavazattal (33,03 százalék), míg a második helyen végzett a PNL jelöltje 668 vokssal (31,87 százalék).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában