Választás

2024.06.27. 14:52

Kelemen Hunor: Az RMDSZ-nek lesz államfőjelöltje

Forrás: Facebook/Kelemen Hunor

Fotó: Gönczy Tamás

Agerpres

A Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) csütörtöki kolozsvári ülése utáni sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor bejelentette, hogy az RMDSZ-nek lesz jelöltje az idei államelnök-választáson. „A választások időpontjától független a magyar közösségnek lesz államfőjelöltje. A magyaroknak kell legyen hangja az államelnök-választáson” - nyilatkozta a szövetségi elnök.
Kelemen szerint a jelölt indításával az RMDSZ meg akarja mutatni, hogy a magyar közösség erejével számolni kell és lehet rá számítani Romániában. „A magyarok jelöltje a magyarok reményeiről és problémáiról, a társadalom problémáiról fog beszélni, de megfogalmaz üzenetet arról is, hogy milyen országot akarunk” - magyarázta.
Az SZKT ülésén megtartott politikai tájékoztatójában Kelemen Hunor többek között arról beszélt: az államelnök-választás kiírásának elhalasztásával a koalíció megmutatta, hogy nem lehet bízni a kormánypártok ígéreteiben. „Azt mutatják föl, hogy az egyéni érdek mindig fölülírja a közösségi érdeket és az ország érdekét. Ha azt ígérted, hogy szeptemberben lesz a választás, akkor tartsd be az ígéretedet! Ne keress olyan magyarázatokat, amelyek nem állnak meg a saját lábukon, hogy meleg van, hogy nyár van. Hát igen, ősszel meg betakarítás van, télen meg hideg van. Ez így szokott lenni. Azt gondolom, hogy ők nem állnak készen, spekulálnak. Nem spekulálni kell, hanem a választók elé kiállni, beszélni, elmondani, hogy mit akarunk, és kérni a bizalmat. Mi ezt fogjuk tenni!” - tette hozzá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában