Növekedés

2024.06.06. 10:32

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában az első négy hónapban

Illusztráció

Agerpres

Az idei év első négy hónapjában a nyers adatok szerint 8,5 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 6,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában 2023 ugyanezen időszakához képest - közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Az első négy hónapban a nyers adatok szerinti 8,5 százalékos növekedéshez a nem élelmiszertermékek eladásának 14,8 százalékos, az üzemanyagok forgalmának 5,7 százalékos, valamint az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítésének 2,9 százalékos gyarapodása járult hozzá.
A szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint a nem élelmiszertermékek eladása 12,2 százalékkal, az üzemanyagok értékesítése 4,2 százalékkal, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 2,1 százalékkal nőtt január és április között az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
Márciushoz mérten áprilisban a nyers adatok szerint 6,2 százalékos, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 0,8 százalékos volt a román kiskereskedelmi forgalom növekedése.
Éves összevetésben az idei negyedik hónapban a nyers adatok szerint 14,6 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 9,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában. A fenti adatok a személygépkocsi- és a motorkerékpár-értékesítéseket nem tartalmazzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában