Választások

2024.06.25. 14:14

Romaşcanu szerint péntekig döntés születik az elnökválasztás időpontjáról; szeptember 15-én vagy 29-én lesz az első forduló

Illusztráció

Agerpres

A kormánynak a héten döntenie kell az elnökválasztás időpontjáról - jelentette ki kedden a Szociáldemokrata Párt (PSD) sajtószóvivője.
Lucian Romaşcanu rámutatott, a választások időpontját rögzítő határozattervezetet Cătălin Predoiu belügyminiszternek kell előterjesztenie. A tárcavezetőnek és pártjának, a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) közösen el kell döntenie, hogy szeptember 15-ét vagy 29-ét választják-e az első forduló időpontjául - magyarázta, hozzátéve, a PSD "hajlandó akár a 29-i időpontot is elfogadni".
A szociáldemokraták szóvivője ugyanakkor emlékeztetett, a két párt már tavasszal megállapodott abban, hogy szeptemberben lesz az elnökválasztás, a javaslatot mindkét alakulat vezetőtestülete elfogadta és megszavazta.
Romaşcanu szerint a hét végéig vélhetően megszületik a döntés ebben a kérdésben. "Ha pénteken lesz a kormányülés, pénteken hozzák meg a Cătălin Predoiu belügyminiszter által felvállalt döntést" - szögezte le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában