Kánikula

2024.06.19. 15:38

Sebességkorlátozásokat vezetett be a CFR a kánikula miatt

Illusztráció

Forrás: Facebook/CFR Calatori

Agerpres

A Román Vasúttársaság (CFR) szerdán tájékoztatott, hogy a rendkívüli hőség miatt a közlekedés biztonsága érdekében bizonyos vasúti pályaszakaszokon elrendelték a szerelvények sebességének korlátozását.
A CFR szerint azokban a térségekben, ahol első- és másodfokú hőségriasztás van érvényben, a vágányok szintjén mért hőmérséklet meghaladhatja az 50 Celsius-fokot, és ebben az esetben 20-30 kilométerrel is csökkenteni kell a vonatok óránkénti sebességét a normál sebességhez képest a június 19-21. közötti időszakban. A sebességkorlátozások a következő régiókat érintik: Körösvidék, Máramaros, Erdély legnagyobb része, Moldva, Munténia, Dobrudzsa, a Bánság, Olténia.
A vasúttársaság azt tanácsolja az utasoknak, hogy ebben az időszakban utazás előtt tájékozódjanak a vonatok indulási és érkezési időpontjáról a vasútállomásokon vagy a jegyirodáknál. A hőség miatt az ország 15 megyéjében csütörtökön is korlátozzák a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik forgalmát.
A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) szerdai tájékoztatása szerint csütörtökön 10 és 20 óra között Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér és Szeben megyében valamennyi országúton, gyorsforgalmi úton és autópályán tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése.
Mentesülnek a tilalom alól a személyszállító gépjárművek; az élő állatokat vagy romlandó termékeket, postai küldeményeket, elsősegélynyújtó felszereléseket, üzemanyagot, ellenőrzött hőmérsékletet igénylő árut, higiéniai célokra szánt termékeket, palackozott ivóvizet, mezőgazdasági termékeket szállító gépkocsik; sérült járműveket vontató gépkocsik; a különféle sürgősségi beavatkozásban részt vevő járművek, a nemzetközi gyakorlatokon részt vevő katonai szállítmányok, valamint a CNAIR saját és bérelt munkagépei. A nehézgépjárművek forgalmát az utak aszfaltburkolatának megóvásáért korlátozzák. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában