Módosítás

2024.07.18. 14:33

A kormány jóváhagyta a KRESZ-t módosító sürgősségi rendelet végrehajtási szabályait

Illusztráció

Agerpres

A kormány csütörtökön jóváhagyta a múlt héten elfogadott, a KRESZ-t módosító sürgősségi rendelet végrehajtási szabályait, amely előírja, hogy a gépkocsivezetők jogosítványát pozitív drogteszt esetén bevonhatják a vérvizsgálat eredményének közzétételéig - számolt be a kabinet ülése után Mihai Constantin.
A kormányszóvivő szerint a határozat véglegesíti a közlekedésbiztonsági rendeletcsomagot.
A kormány múlt csütörtöki ülésén módosította a közlekedésbiztonságról szóló sürgősségi rendeletet. A módosítás szerint, ha 72 órán belül nem kapják kézhez a hatóságok a vérmintán végzett laborvizsgálat eredményét, a sofőr visszakapja a pozitív drogteszt miatt bevont jogosítványát.
A július 18-án elfogadott kormányhatározat meghatározza, hogyan kell megszervezni a román rendőrség és az igazságügyi orvosszakértői intézmények tevékenységét annak érdekében, hogy a meghatározott 72 órás határidőnek eleget tegyenek.
Ugyanakkor az egészségügyi és a belügyminisztériumban bizottságot hoznak létre, amely meghatározza a toxikológiai elemzéseket végző igazságügyi orvosszakértői intézmények listáját, az ezekhez rendelt területi rendőrségi egységek listáját, valamint a munkaszüneti napokon biztosított ügyeleti programot.
A belügyminisztérium az egészségügyi tárca támogatásával informatikai platformot fog kifejleszteni az igazságügyi orvostani intézmények és a rendőrségi egységek közötti kommunikációra. Ezen a platformon keresztül a toxikológiai elemzések eredményeit a rendőrségi egységek rendelkezésére bocsátják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában