Büntetés

2024.07.10. 15:13

CFR: a vonat ajtaját menet közben kinyitó utasok 250 és 400 lej közötti bírságot kockáztatnak

Illusztráció

Agerpres

A vonat ajtaját menet közben kinyitó utasok 250 és 400 lej közötti bírságot kockáztatnak - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Román Vasúttársaság (CFR).
A tájékoztatásban hangsúlyozták, a vonattal utazóknak be kell tartaniuk a vasúti személyszállítás szabályait, és nem veszélyeztethetik saját vagy a többi utas biztonságát. Felhívták a figyelmet arra, hogy ajtók menet közbeni kinyitása amellett, hogy balesetveszélyes, szabálysértésnek minősül, 250 és 400 lej közötti bírság róható ki ilyen esetekben.
Ha a szabály ellen vétő személy megtagadja a bírság kifizetését a vonaton szolgálatot teljesítő személyzetnek, a CFR alkalmazottja a vasúti rendőrség segítségét kéri. Az utast a legközelebbi állomáson leszállítják, és az őt váró rendőröknek nagyobb összegű bírságot kell fizetnie, mint amennyit a vonaton róttak ki - ismertette az eljárást a vállalat.
"A minél jobb és biztonságosabb körülmények közötti utazás érdekében kérjük az utasokat, tájékozódjanak a vonattal utazás szabályairól" - áll még a közleményben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában