Ítélet

2024.07.04. 15:43

Jogerős: 16 év szabadságvesztésre ítélte a konstancai ítélőtábla a mangaliai gyilkosságot elkövető 19 éves lányt

Illusztráció

Agerpres

Jogerősen 16 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Konstanca megyei ítélőtábla azt a 19 éves lányt, aki tavaly nyáron megölte barátnőjét, majd egy mangaliai parkban hagyta a bőröndbe rejtett holttestet.
A csütörtöki ítélethozatalkor a bírák helyt adtak az áldozat édesanyja fellebbezésének, aki azt kérte, hogy a Konstanca megyei törvényszék által 15 év és 3 hónapban megszabott szabadságvesztésnél súlyosabb büntetéssel sújtsák az elkövetőt.
A csütörtöki jogerős ítélet értelmében Atănăsoaie Loredana Ionela vádlottat 13 év szabadságvesztésre ítélték a 2023. augusztus 5-éről 6-ára virradó éjszaka elkövetett emberölés, 2 év szabadságvesztésre a gyilkosság másnapján elkövetett minősített lopás, egy év szabadságvesztésre informatikai rendszerbe való jogosulatlan belépés, egyenként 3 év szabadságvesztésre két illegális pénzügyi tranzakció miatt. A bíróság ezek közül a legsúlyosabb, 13 év szabadságvesztésre vonatkozó büntetést szabta ki, amelyet további 3 évvel súlyosbított, így az elítéltnek 16 évet kell börtönben töltenie.
A gyilkosság 2023 augusztusában történt. Augusztus 6-án reggel egy halászni induló férfi talált rá a 18 éves Vaslui megyei lány holttestére egy mangaliai parkban. A holttesten külsérelmi nyomokat találtak.
Az ügyészség nyomai az áldozat barátnőjéhez vezettek. Mint kiderült, a vádlott és az áldozat között spontán összetűzés robbant ki, amikor az áldozat elárulta a barátnőjének, hogy hűtlen volt kedveséhez, és arra kérte, hogy ezt tartsa titokban a fiú előtt.
A két lány évek óta ismerte egymást, együtt költöztek a tengerparti városba is, ahol egy szállodában helyezkedtek el szobalányként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!