Mentőakció

2024.07.15. 10:09

Közel hatórás keresés után találtak meg a hegyimentők egy négyfős ukrán csoportot a Máramarosi havasokban

Illusztráció

Agerpres

Egy határrendészekből és hegyimentőkből álló csapat több mint 5 és fél órás keresés után találta meg a Máramarosi havasokban vasárnap azt a határon átszökött négy ukrán férfit, akik az 112-es segélyhívó számon kértek segítséget a román hatóságoktól. A Máramaros megyei Salvamont vezetője, Dan Benga szerint a négy férfit kimerült állapotban találták meg, egyikük pedig meg is sérült, miután becsúszott egy 10 méteres szakadékba.

A mentőcsapat gyalogosan készül levinni a hegyről a négy ukránt, emiatt a mentőakció még órákig elhúzódhat. A mentést Benga szerint nehezíti, hogy a hegyen is meghaladja a hőmérséklet árnyékban a 30 Celsius-fokot. Amennyiben szükség lesz rá, a mentőcsapat helikoptert fog kérni – tette hozzá a hegyimentő.

A négyfős csapat egyik tagja a román hatóságoktól kért segítséget az 112-es számon, elmondva, hogy már több mint 48 órája tartózkodnak a hegyen, ketten pedig elakadtak egy vízesés fölötti szakadék környékén, képtelenek tovább haladni. A másik kettő pedig egy másik útvonalon indult el a hegy lába felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában